Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mızıkçı İktidar

Veysi Dündar'ın yazısı;

Mızıkçı İktidar

 

 

Erken seçimlerden sorumlu olan Devlet Bahçeli yine konuştu. 15 Temmuz 2020’ye kadar CHP’nin, GP ve DEVA Partisine milletvekili naklinin çok güçlü bir ihtimal olduğunu belirterek, seçim sisteminin ve kanunlarının yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce de yazdığım gibi “İleri Demokrasinin Faydaları” günbegün kendini hissettiriyor. İktidar ve ortağı, helvadan yaptıkları putları acıkınca yiyenler misali, canları istediklerinde kuralları değiştirmekte oldukça mahirleştiler. Yine seçim sathına girdiğimizin işareti olarak şu tarihlerde, yeni kurallar getirecek gibiler...

Bu girişim net olarak şunu göstermektedir. Cumhur İttifakı belli ki seçimi kazanacak potansiyelde değil ve bu net olarak belli. İstedikleri şeyin acziyetten kaynaklı olduğu malum. “Saltanatımız sürsün, başka da iktidar istemezük” arayışıdır bu.

''AKEPE ve MEHAPE dışında hiçbir parti iktidar olamaz. Başka partilere verilen oylar geçersiz sayılsın.” diye bir kanun çıkarsınlar, olsun bitsin.

Yalnız Bahçeli’yi Yüce Divan tehditlerinden, bu denli Erdoğan savunucusu olmaya götüren süreç ve sebepler nedir? Anlayabilmiş değilim.

Erdoğan’ın gitmesi bir beka sorunuydu, şimdi kalması bir beka sorunu diye dillendiren aynı Bahçeli...

Bahçeli’nin, “illet, zillet, ihanet, gaflet, melanet, delalet, rezalet” gibi içerikteki beyanlarından darlandım. Gına geldi. İç karartan, Cumhur İttifakının haricindeki herkesi düşmanlaştıran bu söylem kabak tadı verdi artık. Nasılsa siz hariç, herkes vatan haini, düşman...

Bu ülkede sizin -ötekileştiren- dilinizi kullanmayan milyonlar var. O milyonları dinleyin ki belki bir ihtimal “ötekileştirdiğiniz ötekiyi, ötekileştirmemeyi öğrenirsiniz.”

Kanunlarımız kevgire döndü. İktidar durmadan element deniyor. Balkonu da salona katalım, bir kat daha çıkalım gibi keyfi istekler. Nasılsa kanun kendileri. Kumda oynayan çocuklar gibi, mızıkçılık edip duruyorlar. Kendi getirdikleri seçim sistemine bu kaçıncı müdahale edişleri. Yamanacak yer kalmadı bohçada...

Devamlı surette, Ali Cengiz ya da ayak oyunları, bir hile hurda arama hinliği üzerinde çalışılması ve bu insanların bizi beraber beş yıl, toplamda on sekiz yıldır idare ediyor olması, bizlerin, muhalefet edenlerin beceriksizliği değil de nedir?. 

Meclisin açılacağı ilk gün CHP’nin yapması gereken ilk iş; GELECEK ve DEVA Partilerine vekil desteği vermesidir. 

Yenilerin seçime girmesine, baskın bir seçimde Deva ve GP muhiplerinin, sevdalılarının seçme hakkını en özgür şekilde kullanabilmesine imkân tanınması için, bunu yapmalıdır.

Yeni partilerin a/b/c şıklarının olmasına bakılmaksızın, iktidarı zora düşürmeye teşne bu hamle esirgenmemelidir.

Gerçi bu partilere muhtemelen AKP’den transferler olacaktır. CHP’nin bu hamleyi yapmasına da gerek kalmayabilir.

Değil ileri demokrasi, yaşadığımız demokrasi bile değildir. 

Her ne suretle olursa olsun, seçimi kaybetmemek için kanunları eğip bükmeye hakkınız yok. Ülkenin yarınlarını çalmaya hakkınız yok. 

Ülke insanında ümit bırakmadınız. 

Bu ülkeyi oyuncağınız olmaktan kurtarmanın vakti geldi geçti. 

Bu defa atı alıp, Üsküdar’a geçebilmek için hakkınız olanla yetineceksiniz. 

Bu ülkenin değişime ihtiyacı vardır. Bu zaruridir. 

Değişim, sizin iktidarı kaybetmenizle başlayacak.

 



Anahtar Kelimeler: Mızıkçı İktidar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER