Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mısır'dan Siyonistlere Destek

Mısırlı yetkililer Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah sınır kapısının bir sonraki duyuruya kadar kapatacaklarını bildirdi.

Mısır

/İsrailpos'un haberine göre, Mısırlı yetkililer Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah sınır kapısının bir sonraki duyuruya kadar kapatacaklarını bildirdi.

Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bazm Pazar akşamı yaptığı kısa bir açıklamada Mısırlı yetkililerin kendilerine Refah sınırının kapatıldığı konusunda bilgi verdiğini söyledi. Pazartesi günü itibariyle Refah sınırı her iki yönde de kapatıldı.

El-Bazm yaptığı açıklamada, Kahire'nin böyle bir karar almasının nedenleri ve Refah kapısının ne kadar süreyle kapalı kalacağı konusunda herhangi bir ayrıntı vermezken, Mısır hükümeti ani karar hakkında henüz yorum yapmadı.

Ancak Reuters, iki Mısırlı güvenlik kaynağının, Gazze ile işgal altındaki topraklar arasındaki sınırda düzenlenen silahlı saldırıdan saatler sonra, Siyonist rejim İsrail ile Filistin İslami Direniş Hareketi/Hamas arasındaki artan gerilimin ardından güvenlik nedenleriyle Refah sınır kapısının kapatıldığını aktardı.

Siyonist haber medyası, Mısır'ın Cumartesi günü Hamas'ın Gazze Şeridi'nin işgal altındaki topraklarla sınırında sakinliğini koruyamaması nedeniyle öfkeli olduğunu iddia etti ve Hamas'ın bu davranışını Refah sınır kapısını kapatmaya yönelik resmi kararıyla protesto etti.

Söz konusu karar sonrasında Refah Sınır Kapısı, Mayıs ayından sonra ilk kez kapandı.

Siyonist rejim İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

Bu arada Refah, Gazze Şeridi ile Mısır arasında olan tek sınır kapısı ve 2006 Filistin yasama seçimlerinde Hamas'ın zaferinden sonra da kuşatma altına alındı.

Bu sınır kapısı, aynı zamanda Filistin/Gazze ile dış dünya arasındaki tek bağlantı.

Kaynak:Her Taraf



Anahtar Kelimeler: Mısır' Siyonistlere Destek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER