Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSLAMİ KURULUŞLAR; MISIR´DA İDAMLARI DURDURALIM

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK), Siyonist kukla, darbeci Sisi yönetiminin Temmuz 2013 yılından bu yana gerçekleştirdiği haksız idam cezalarına bir yenisini daha eklememesi için toplam 54 Sivil Toplum Kuruluşu´nu bir araya getirdi.

İSLAMİ KURULUŞLAR; MISIR´DA İDAMLARI DURDURALIM

Basın toplantısı ile ?Mısır´da İdamları Durduralım!´ adlı basın bildirisi kamuoyuna duyurulurken toplantıda, Mısır´da infazı her an gerçekleşebilecek 25 siyasi mahkûmun cezalarının durdurulabilmesi için İslam İşbirliği Teşkilatı´nın da aralarında bulunduğu uluslararası altı kuruluşa çağrı yapıldı. Basın toplantısında aralarında şiddete bulaşmamış sivil barışçı aktivistler, âlim ve gazetecilerin de olduğu 25 siyasi mahkûmun, müftülük onayı dahil tüm süreçlerin tamamlandığı ve her an infaz edilmek üzere olduğu belirtildi. İdama dur demek için basın bildirisine Türkiye´den 44 ve Mısır´dan 10 Sivil Toplum Kuruluşları (STK) imza attı.

MISIR´A HEYET GÖNDERİLMELİ

basın toplantısında, ?İslam İşbirliği Teşkilatı, Afrika Birliği İnsan Hakları Komitesi, Arap Birliği İnsan Hakları Komitesi, BM İnsan Hakları Komitesi, BM İnsan Hakları Konseyi ve İİT Bağımsız ve Daimi İnsan Hakları Komisyonu gibi Mısır´ın da üyesi olduğu uluslararası teşkilatların Mısır´a insan hakları heyetleri göndermelerini, bu idamların infazını durdurmak için derhâl açıklamalar yaparak etkili diplomatik temaslar kurmalarını talep ediyoruz. Başta ABD ve İsrail olmak üzere Sisi rejimini destekleyenleri de tüm idamlar ve insan hakları ihlallerinden hukuk önünde hesap vermek üzere sorumlu tuttuğumuzu beyan ediyor ve derhal bu desteği kesmeleri için çağrıda bulunuyoruz? denildi.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: MISIR İDAMLARI DURDURALIM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER