Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mısır´da 6 yıllık ihanetin özeti;İdam,infaz, işkence...

Mısır´da yapılan askeri darbenin ardından Sisi rejimi tarafından şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verildi. Verilen idam cezalarından 179´u infaz edildi. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi´ye ihanet eden darbeci general Abdülfettah es-Sisi

Mısır´da 6 yıllık ihanetin özeti;İdam,infaz,  işkence...

Mısır´da yapılan askeri darbenin ardından Sisi rejimi tarafından şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verildi. Verilen idam cezalarından 179´u infaz edildi. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi´ye ihanet eden darbeci general Abdülfettah es-Sisi cunta lideri olarak Mısır´ı yönetmeye başladığı günden beri idam, işkence ve zulmün ardı arkası kesilmiyor. Mısır´da 2013 yılında yapılan askeri darbenin ardından ülke yönetimini gasp eden Sisi tarafından verilen idam cezalarının sayısı giderek artıyor. İnsan hakları örgütlerinin açıkladığı rakamlara göre, ülkede 5 yılda yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verildiği, bunlardan 179´unun idam edildiği belirtiliyor. Hakkında idam cezası verip henüz idam edilemeyen zanlılar ise cezaevlerinde işkenceye maruz kalıyor.

mısır zindanları

3 BİN KİŞİYE İDAM CEZASI VERİLDİ

Ortadoğu ve Kuzey Afrika´daki insan hakları ihlallerini inceleyen İnsan Hakları Bilgilendirmesi için Arap Ağı´nın istatistiklerine göre, Sisi´nin ülke yönetimini gasp ettiğinden bu yana, Mısır mahkemeleri yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verdi. Darbenin ardından Mısır´da askeri mahkemelerde yargılanan sivillerin sayısı ise arttı. 2015´ten bu yana en az 33 sivil askeri mahkemelerce idam edildi. Yapılan araştırmalarda bu rakamın 2008-2014 yılları arasında sıfır olduğu ifade ediliyor.

mısır zindanları

TÜRLÜ TÜRLÜ İŞKENCELER UYGULANIYOR

Cuntacı Sisi rejimi tarafından alıkonulan Mısırlılar cezaevlerinde türlü türlü işkencelere maruz kalıyor. Hatırlanacağı üzere Mısır´ın ilk seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de cezaevlerindeki işkence ve olumsuz koşullar nedeniyle hastalığa yakalanmış ve müdahale edilmediği için mahkeme salonunda şehadet şerbetini içmişti.

SİNİ NETANYAHU

NETANYAHU: DOSTUM SİSİ´Yİ TAKDİR EDİYORUM!

Müslümanlara her türlü zulmü reva gören darbeci zalim Sisi, siyonist işgalciler tarafından her fırsatta sırtı sıvazlanarak övülüyor. Geçtiğimiz ay işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, Sisi´den övgüyle söz ederek, "Kendisinden, liderliğinden ve zekasından muhteşem bir intiba edindim." ifadelerini kullanmıştı. Mısır´ın ulusal günü münasebetiyle düzenlediği resepsiyona katılan Netanyahu, "Devletlerimiz birçok devletle beraber aşırıcılığa, şiddete ve teröre karşı mücadele ediyor. Bu aşırıcılık ve terör dalgası karşısında durduğundan dolayı, dostum ve meslektaşım Cumhurbaşkanı Sisi´yi takdir ediyorum." diyerek darbeci Sisi´yi işbirliğine vurgu yapmıştı.

?SİSİ, İSRAİL-MISIR İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR?

Aynı resepsiyonda konuşma yapan işgal rejimi cumhurbaşkanı Reuven Rivlin de Sisi´nin işgalci israil ile Mısır arasındaki ilişkileri güçlendirdiğine dikkati çekmişti. Rivlin, Sisi´ye övgüde bulunarak, ?Mısır´ın eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat ve israil´in eski Başbakanı Menahem Begin gibi liderler cesur kararlar alarak tarihin akışını değiştirebilirler. İşte bu böylesi liderlerin rolüdür." diyerek önceki işbirlikçi hainlerden örnekler getirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER