Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MISIR REFAH SINIR KAPISI´NI KAPATTI

Mısır, Gazze´nin dünyaya açılan tek kapısı konumundaki Refah Sınır Kapısı´nı "güvenlik" gerekçesiyle çift yönlü olarak kapattığını duyurdu.

MISIR REFAH SINIR KAPISI´NI KAPATTI

 Mısır´ın Gazze´nin dünyaya açılan tek kapısı konumundaki Refah Sınır Kapısı´nı "güvenlik" gerekçesiyle çift yönlü olarak kapattığı bildirildi. 

  • Gazzelilerin dinmeyen acısı: Refah Sınır Kapısı
  • Refah Sınır Kapısı 3 günlüğüne açıldı

Gazze´deki Sınır İdaresi Basın sözcüsü Mutez Dellul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı´nı güvenlik gerekçesiyle kapattığını kendilerine ilettiğini belirtti.

Dellul, "Kuzey Sina´daki güvenlik durumlarından dolayı Refah Sınır Kapısı´nın çift taraflı olarak geçişlere kapatıldığı bize iletildi." dedi.

Mısır makamları, Refah Sınır Kapısı´nı, çarşamba gününden itibaren çift yönlü olarak 3 günlüğüne açacağını duyurmuştu. Kapının bu akşama kadar açık tutulması bekleniyordu.

Kapının kapatılmasının ardından Gazze´den Mısır tarafına geçme hazırlığında olan çok sayıda kişi geri dönmek zorunda kaldı.

Hamas lideri Heniyye Mısır´a geçti

Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, beraberindeki heyetle Filistin uzlaşısına dair konuları görüşmek üzere Refah Kapısı´ndan geçerek bu sabah Mısır´a gitti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır´ın başkenti Kahire´deki müzakereler kapsamında geçen yıl 12 Ekim´de, Filistin´deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER