Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mısır Refah Sınır Kapısı´nı kapattı

Kararından vazgeçti

Mısır Refah Sınır Kapısı´nı kapattı

Mısır yönetimi, sınır kapısını 3 gün daha açık tutma kararından vazgeçti

Mısır´ın, Gazze Şeridi sınırındaki Refah Sınır Kapısı´nı 3 gün daha açık tutma kararından geri adım atarak kapıyı kapattığı bildirildi.

Gazze´deki İçişleri Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır yönetimi sınırın 3 gün daha açık tutulması yönünde aldığı karardan vazgeçerek kapıyı "çift yönlü" olarak kapattı.

Mısır, 10 yıl aradan sonra bu ayın başında Filistin yönetiminin idaresine geçen Gazze´deki Refah Sınır Kapısı´nı 18 Kasım´da 3 günlüğüne "istisnai durumlar" için çift yönlü geçişlere açmıştı. Filistin Sivil İşler Bakanlığı Enformasyon Müdürü Muhammed el-Mukadime, dün akşam yaptığı açıklamada, Mısır´ın sınır kapısını 3 gün daha açık tutma kararı aldığını belirtmişti. 

Hamas ile Fetih heyetleri Mısır´ın başkenti Kahire´deki müzakereler kapsamında 12 Ekim´de, Filistin´deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşmayla Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti´nin en geç 1 Aralık tarihine kadar Gazze´deki tüm görevlerini Batı Şeria´da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, 1 Kasım itibarıyla tüm sınır kapılarını Hamas´tan devraldıklarını açıklamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER