Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mısır-İsrail arasında sinsi birliktelik! Sisi Bennett'ı tebrik etti!

Mısır'da Mursi'yi deviren Abdülfettah es-Sisi, Irak ziyaretinin ardından Siyonist İsrail Başbakanı Bennett'i tebrik etti. Darbeci Sisi, görüşmek üzere mutabık kaldıklarını açıkladı.

Mısır-İsrail arasında sinsi birliktelik! Sisi Bennett

İlk defa seçimle başa gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah es-Sisi, 30 yıl sonra ilk kez dün Irak'ı ziyaret etmişti. Mısır, Ürdün ve Irak'ın liderlerinin katıldığı zirveyi 'Yeni Şam Projesi' olarak tanımlayan Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, darbeci Sisi'yi Bağdat Havalimanı'nda karşılamıştı. 

Mısır'da idam kararlarıyla yeniden gündeme gelen darbeci Sisi, Irak ziyaretinden bir gün sonra Siyonist İsrail'in yeni başbakanı Naftali Bennett ile görüştü. 

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardeşler (İhvan) liderlerinden Safvet Hicazi’nin de olduğu 12 kişiyi idam etmeye hazırlanan Darbeci Sisi, Netanyahu'nun eski sağ kolu Naftali Bennett ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre yakın bir zamanda yüz yüze görüşme konusunda mutabık kalan Sisi, Bennett'i tebrik etmekten geri durmadı.

Gazze'ye başlatılan hain saldırılarda aracı devlet konumunda olan Mısır'ın Darbeci lideri Sisi, Bennett ile görüşmesinde 21 Mayıs'ta imzalanan ateşkes ve Hamas'ın elindeki 4 İsrailli esir de konuşuldu. Bennett, Mısır'ın arabuluculuğu için Sisi'ye övgüler yağdırdı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER