Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mine hanımdan cehalet dersleri(!)

Gazeteci yazar Yusuf Can Analiz Etti...

Mine hanımdan cehalet dersleri(!)

Yani devamlı halkın bir kesimiyle uğraşmakta.

Kimdir bu kesim? diye sorulduğunda; onun tarifiyle CAHİLLER(Haşa) diyebiliriz. En son katıldığı TELE 1 adlı Tv programında içindeki kini bir daha kusmuş.

"Tabii ki cahillerimiz çoğunlukta. Yeni bir standart dediğimiz bir kültür Avrupa ülkelerinde çok daha yüksek.

Hatta İran’da daha yüksek. Bizde o çok daha aşağıda olduğu için, bu kanıksamak aslında kültürsüzlük anlamına geliyor.

Batı kültüründe devamlılık vardır. Bizde bu bile yok ya.. Ya bizde bu bile yok. Bu bile yok. İktidardaki cahil sağcılarımıza ne olduğunu henüz anlatamadık.

İşte bizde bu çok eksik çünkü cahil sayımız... Çok önemli bir Latince söz vardır. Kültürlü insanlar için program yaptığımdan söyleyebilirim.'Verba volant, skripta manent.' Sözsel belleği olan, ondan da her şeyi uçan bir seçmen kitlesi.

Özenle yetiştirdikleri, cehaletle eğittikleri seçmen kitlesi... Sen istediğini söyle seçmenine, o cahil. Hatta daha kültürsüz... Anlatabiliyor muyum?

Cehalet desen diz boyu... İşte bu kültürsüzlüktür. Şaşırdım olanlar karşısında." 

Cehl, cehalet; “bilmemek, bilgi ve görgüden yoksun olmak” anlamında bir masdar olup isim olarak da kullanılır. Kur’ân-ı Kerîm’de dört âyette cehâlet şeklinde, yirmi âyette de aynı kökten gelen muhtelif isim ve fiiller şeklinde geçmektedir.

İslam’ın ve tüm peygamberlerin mücadeleleri CAHİLLERE karşı olmuştur.

Câhilin karşıtı, âlimden ziyade ihtiyatlı, ağırbaşlı, ahlâkı bütün, bugün “medenî” denilen insanı ifade eden halîm’dir, denilir.

Yüz yıllardır Anadolu insanı için kullanılan bir tarif vardır “ANADOLU İRFANI” diye.

Bu irfan dan kasıt elbette bu topraklardan çıkan ariflere âlimlere işaret ile halkın içinde yoğrulduğu yüksek ilmi irfani atmosferdir.

Hal böyle iken bugüne kadar CHP zihniyeti dışında hiç kimsenin Anadolu halkı konusunda Cahillik iddiasıyla şikayet ettiği görülmedi.

Ancak CHP zihniyeti dünden bugüne devamlı bu halkı aşağıladı hakaret etti “Cahillikle, bidon kafalılıkla, ezbercilikle, taklitçilikle, göbeğini kaşıyan adam olmakla…” itham edip durdu.

Şimdi Mine Kırıkkanat’ın söylemleriyle aslında CHP zihniyeti bir kez daha kendini göstermiş ve halka yine aynı hakaretleri reva görmüştür.

Bir kısım medya organları Kırıkkanat’ın hakaretlerini “Türk halkına hakaret” olarak ele almakta ısrar ediyor. Oysa meselenin Türkle Türklükle hiçbir alakası bulunmuyor. Bu kesimler, Kırıkkanat ve CHP’nin hakaretlerini Türk’lük olayına indirgeyerek başka bir boyuttan ele almak istiyorlar. Halbuki mesele DİN ve DİNDARLAR meselesidir. Bunun gizlenecek hiçbir tarafı yoktur.

Kırıkkkanat ve CHP’ye sormak lazım;

-Hani yıllarca Türkiye İran olmasın, İran gerici, İran mollaların ülkesi diye hakaret edip duruyordunuz. Şimdi ne oldu da İran’ın kültür seviyesinin Türkiye’den ve hatta Avrupa’dan daha ileride olduğunu söylüyorsunuz?

-Programda Kırıkkanat o tv’nin seyircisinin Kültürlü olduğunu vurguluyor, yani aynı çanaktan besleniyoruz, fikirdaşız demek istiyor. Acaba onlar da toplumun büyük bir kesimine böyle rahatça çıkıp hakaret ederler mi? Yani Kırıkkanat’ın kendinde gördüğü hakaret hakkını onlar da görüyor mu?

-Acaba başka Tv’ler veya medya organlarında da CHP tabanına bu tarz hakaretler yapılıp tahkir edilebilir mi?

-Yıllardır lafı kıvırıp kıvırtıp söylüyorsunuz. Neden ortaya çıkıp “Bizim derdimiz bu toplumdan bir türlü silemediğimiz İslami değerlerdir” demiyorsunuz? Yoksa insanların, sizin gerçek yüzünüzü görmesinden mi korkuyorsunuz? 

“Cahillik” hakaretiyle asıl hedefinizin İslam ve Müslümanlar olduğunu herkes biliyor. Acaba Kur’an-ı Kerim’in Müslümanlara çizdiği engin ufuktan haberiniz var mı? Mesela hakarete uğranıldığında Allah’ın iyi kullarının faziletli davranışları anlatılırken, “Onlar yeryüzünde ağırbaşlı bir şekilde yürürler, cahiller kendilerine sözle sataşınca ‘selâm’ derler” Furkān sûresi-63) Kültür mü demiştiniz Mine hanım, bakın ayet-i kerime ağırbaşlılıktan vakardan olgunluktan insanlıktan dem vuruyor. “Karşındakine hakaret et” demiyor, tahkir et demiyor…

Bu zihniyetin hâkim olduğu tüm basın yayın organlarında “Bu ülkenin sahibi biziz!” anlayışı hâkim olup kendileri gibi düşünmeyen herkesi tahkir etme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar. Bu ülkenin gerçek sahipleri inancıyla alay ettiğiniz ANADOLU İRFANINA sahip imanlı halktır. Siz bu toprakların insanı olsanız da Batı’nın Laiklik zehriyle zehirlenmişsiniz.



Anahtar Kelimeler: hanımdan cehalet dersleri(!)

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER