Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Milyarder iş insanından tepki çeken 'Uygurlar' açıklaması

Milyarder iş insanı Chamath Palihapitiya, Uygurlar ile ilgili açıklamalarıyla büyük tepki topladı.

Milyarder iş insanından tepki çeken

Milyarder iş insanı Chamath Palihapitiya, Uygurlar ile ilgili açıklamalarıyla büyük tepki topladı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın Uygurlar’a yönelik tavrının tartışıldığı podcastte Palihapitiya, kendisinin ve birçok ABD’linin Çin’deki Uygur sorununu “umursamadığını” söyledi.

'UYGURLAR’A NE OLDUĞU KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL'

medyascope'ta yer alan habere göre; Palihapitiya, katıldığı podcastte Başkan Biden’ın Çin’in Sincan bölgesindeki Uygurlar’a yönelik hak ihlallerine tepki olarak ticarette “zorla çalıştırma” yasağını onaylaması hakkındaki soruları yanıtlıyordu. Palihapitiya sorulara, “Dürüst olalım, Uygurlar’a ne olduğu kimsenin umurunda değil, tamam mı? Bunu gerçekten umursadığın için gündeme getiriyorsun. Ve bence umursaman gerçekten güzel ama… Geri kalanımızın umurunda değil. Sadece çok acı bir gerçeği söylüyorum” şeklinde yanıt verdi.

gettyimages-615649324-copy.jpg
Chamath Palihapitiya

TEPKİLERİN ARDINDA AÇIKLAMA: EMPATİ YAPAMADIM

Palihapitiya’nın açıklamaları sosyal medyada büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından ünlü iş insanı, yorumlarının “empatiden yoksun” olduğunu kabul etti. Palihapitiya sosyal medya hesabından açıklamasında, “Önemli konular önemli tartışmaları hak ediyor. Çin’de, Amerika Birleşik Devletleri’nde ya da başka bir yerde insan haklarının önemli olduğuna inanıyorum” diye yazdı.

Öte yandan Palihapitiya’nın açıklaması birçok kişiyi tatmin etmedi.

İnsan hakları avukatı Rayhan Asat sosyal medya hesabından, “İnsanlar özür dilediğinde ikinci bir şansı hak ediyorlar. Chamath’ın yorumu, Uygur toplumu için ne kadar incitici olduğunu bile kabul edemediği için bir özür olarak görmüyorum. Çin, şirket yöneticilerinin arkalarında olduğunu biliyor ve bu soykırıma devam edeceğini bilerek rahatlıyor.” diye yazdı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER