Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MİLLİ EĞİTİMDE YENİ ROTA HAZIRLANIYOR

Bir türlü doğru rota bulunamayan eğitim sistemimiz için yine yeniden 5 yıllık yol haritası çiziliyor

MİLLİ EĞİTİMDE YENİ ROTA HAZIRLANIYOR

Yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminde 15’inci sistem değişikliği 7’nci Milli Eğitim Bakanı’na nasip oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2019-2023 Stratejik Planından eğitime yeni 5 yıllık yol haritası çıktı. Stratejik plana göre, öğretim programları tüm kademelerde bütünsel, yetenek kümeleri ile ilişkilendirilmiş, esnek ve modüler yapılar olarak yeniden yapılandırılacak.

VERİYE DAYALI YÖNETİM YAPISI

STRATEJİK plan kapsamında öğrencilerin yaş, okul türü ve programlarına göre gereksinimlerini dikkate alan, “beceri temelli yabancı dil yeterlikleri” sistemine geçilecek. Planda yer alan hedeflere göre yönetim ve öğrenme etkinliklerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla “veriye dayalı yönetim yapısı”na geçilecek. Öğretmen ve okul yöneticilerinin gelişimlerini desteklemek amacıyla yeni bir mesleki gelişim anlayışı, sistemi ve modeli oluşturulacak.

MEB’in internet sitesinde 2019-2023 Stratejik Planı yayımlandı. 2023 Eğitim Vizyonu ışığında hazırlanan stratejik planla, eğitimin 5 yıllık yeni yol haritası belirlendi.  Stratejik planda yer alan hedeflere göre, öğretim programları tüm kademelerde bütünsel, yetenek kümeleri ile ilişkilendirilmiş, esnek ve modüler yapılar olarak yeniden yapılandırılacak. Tüm alanlarda ve eğitim kademelerinde, öğrencilerin her düzeydeki yeterliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için etkin bir ölçme ve değerlendirme sistemi kurulacak.

“BECERİ TEMELLİ YABANCI DİL YETERLİKLERİ”

Öğrencilerin yaş, okul türü ve programlarına göre gereksinimlerini dikkate alan, “beceri temelli yabancı dil yeterlikleri” sistemine geçilecek.  Bakanlık, öğrenme süreçlerini destekleyen dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm ile Türkiye’nin her yerinde yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin eşit öğrenme ile öğretme fırsatlarını yakalamalarını, öğrenmenin sınıf duvarlarını aşmasını sağlamayı hedefliyor.

ÖĞRETMENLER İÇİN YENİ MESLEKİ GELİŞİM MODELİ OLUŞTURULACAK

Stratejik plan kapsamında yönetim ve öğrenme etkinliklerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla “veriye dayalı yönetim yapısı”na geçilecek.  Öğretmen ve okul yöneticilerinin gelişimlerini desteklemek amacıyla yeni bir mesleki gelişim anlayışı, sistemi ve modeli oluşturulacak.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: MİLLİ EĞİTİMDE HAZIRLANIYOR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER