Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Milli savunma milli kalsın

19 ocak´ta özelleştirmelere karşı meydana çıkılıyor? İşçilerin devlet yetkililerinden isteği: Milli savunma milli kalsın.

Milli savunma milli kalsın

Yarın Adapazarı´nda Tank Palet için alınan özelleştirme kararına tepki göstermek için miting düzenlenecek. Verdikleri mücadelenin başka yere çekilmemesi gerektiğini ifade eden Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, ?Bizim burada verdiğimiz mücadele, adı üzerinde Milli Savunma Bakanlığı iş yerleri milli kalsın diye; başka yere çekilmesin bizim mücadelemiz? dedi.

Türk-İş Konfederasyonu´na bağlı Harb-İş Sendikası, 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı´ndaki Tank Palet Fabrikası´nın özelleştirilmesi süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için basın toplantısı düzenledi. Tank Palet işçisinin hakkının kanun tarafından korunduğunu ancak Altay´ın fabrikanın kendi işçileri tarafından üretilmesini istediklerini belirten Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, ?Bizim derdimiz bu iş yerinin Milli Savunma Bakanlığı´nda kalması, işçinin de aynı şekilde. Bizim isteğimiz, Altay tankı burada kurulsun, burada üretilsin. Burada bilgi birikimi var, yapılan işler var, neden burada üretilmiyor. Dışarıdan destek alınsın ama ana şey 1. Ana Bakım olsun. Dışarıdan her türlü destek alabilirsiniz, bizim burada bir karşı çıkışımız yok? dedi.

 

EL VİCDAN

19 Ocak günü Adapazarı´nda özelleştirmeye tepki için düzenleyecekleri mitinge yoğun bir katılım beklediklerini dile getirerek konuşmasına devam eden Bozal, fabrikada çalışan işçiler ile ilgili yapılan birtakım açıklamalar hakkında ise şunları söyledi: ?Bazı arkadaşlarımız orada 50 tane işçinin bir cıvatayı taktığını söylemişler. Ben Allah´a havale ediyorum. Bizim 40 işçimiz en son yapılan Zeytin Dalı Harekâtı´nda görev yapıyordu. El vicdan, yani el vicdan. Ankara´dan, Tekirdağ´dan, İzmir, Balıkesir, İstanbul´dan üyelerimizi buraya taşıyacağız. 19 bin üyemiz var inşallah, 19 bin üyemizi buraya getireceğiz. Biz istiyoruz ki; Sakarya halkı burada yapılan işleme karşı çıksın. Biz burada Altay tankını Milli Savunma Bakanlığı işçileri olarak yapmak istiyoruz, özü bu. Bizim burada verdiğimiz mücadele, adı üzerinde Milli Savunma Bakanlığı iş yerleri milli kalsın diye başka yere çekilmesin bizim mücadelemiz.?

MAĞDURİYETLER ORTADA

Devlete ait birçok iş yerinde özelleştirme sonrası ciddi mağduriyetler yaşandığını ifade eden Başkan Bozal, ?Diyorlar burası büyüyecek, şöyle olacak, böyle olacak. 2 ay önce 1. Ana Bakım Müdürlüğü´ne sınavı biten 46 işçi sınavı kazandı. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri arkadaşlara yazı gönderiyor. ?Marmara dışındaki iş yerlerimizde neresini isterseniz, çalışmak ister misiniz´ diye kâğıt gönderiliyor. Hani burası büyüyecekti? Bu tankı biz yapmak istiyoruz. Şeker de, Türk Telekom da böyle olmuş. Şeker´deki mağduriyet ortada. Maceraya gerek yok. Buradaki işçi bunu yapmaya hazır zaten? diye konuştu.

25 YILLIĞINA BMC´YE DEVREDİLDİ

1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı´ndaki Tank Palet Fabrikası, 25 yıllığına BMC firmasına devredildi. Devirle ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet İşletmesi´ni 25 yıllığına alan BMC´nin güçlü bir firma olduğunu ifade ederek, ?Tank Palet Fabrikası´na 40-50 milyon dolar yatırım yapılacaktır. Burada yapılan iş de özelleştirme değildir? dedi



Anahtar Kelimeler: Milli savunma milli kalsın

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER