Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ: ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA MESELELERİNİN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ

Milli Savunma Bakanı Canikli, "Türkiye olarak Abhazya ve Güney Osetya meselelerinin Gürcistan´ın uluslararası olarak tanınan sınırları içinde, toprak bütünlüğü ve egemenliği temelinde çözüleceğine inanıyoruz." dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ: ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA MESELELERİNİN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti´nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geldiği Tiflis´te etkinlikler kapsamında düzenlenen "Refah İçin İşbirliği-Gelecek Yüzyıl Stratejisi" konulu yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Gürcistan Parlamentosu´ndaki toplantıda konuşan Bakan Canikli, Türkiye ve Gürcistan arasındaki güçlü ve özel ilişkilerin gelişerek devam ettiğini belirtti.

İki ülkeyi stratejik ortak olarak nitelendiren Canikli, Türkiye ve Gürcistan´ın birçok alanda ortak çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki yüksek düzeyli stratejik iş birliği konseyi üçüncü toplantısının bu sene Ankara´da yapılacağını aktaran Canikli, iki ülkenin savunma iş birliğinin de iyi şekilde sürdüğünü dile getirdi.

"Gürcistan´ın NATO üyeliği ve diğer Avrupa Atlantik kurumlarına entegrasyonu için desteğimizi devam ettiriyoruz." diyen Bakan Canikli, bu kapsamda Gürcistan ile savunma alanındaki iş birliğinin önem taşıdığını, bunun Gürcistan´ı NATO´ya daha da yakınlaştıracağını ifade etti.

Canikli, Gürcistan´ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediklerinin altını çizerek, "Türkiye olarak Abhazya ve Güney Osetya meselelerinin Gürcistan´ın uluslararası olarak tanınan sınırları içinde, toprak bütünlüğü ve egemenliği temelinde çözüleceğine inanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye, Gürcistan hükümeti tarafından duyurulan ´Daha iyi bir gelecek için adım´ başlıklı yeni barış girişimini memnuniyetle karşılamaktadır." ifadelerini kullandı.

Nurettin Canikli, söz konusu girişimin Kafkasya bölgesindeki istikrarın geliştirilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Canikli ve diğer ülke temsilcileri Gençlik Sarayı´na geçti. Burada Gürcistan´ın ilk özgürlük deklarasyonunun temsili gösterimi izlendi, aile fotoğrafı çekildi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER