Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Midilli Adası'ndan 2,500 Mülteci Yunanistan yolcusu

Yunanistan, Midilli Adası'ndaki kampın aşırı kalabalık olması ve bölge halkının şikâyetlerinin artması üzerine yüzlerce mülteciyi adadan nakletmeye başladı.

Midilli Adası

Midilli Adası'ndan 2,500 Mülteci Yunanistan'a Götürülüyor

Yunanistan, Midilli Adası'ndaki kampın aşırı kalabalık olması ve bölge halkının şikâyetlerinin artması üzerine yüzlerce mülteciyi adadan nakletmeye başladı.

Yetkililer, Pazartesi günü 700'den fazla mültecinin Midilli adasından Yunanistan'a götürüldüğünü açıkladı. Mültecilerin gönderilmesine Perşembe günü devam edileceği belirtildi.

Yunanistan Göç Bakanlığı'nın açıklamasına göre 2,500 civarında mülteci adadan Yunanistan'a gönderilecek.

Midilli Adası'nda yer alan ve kapasitesinin 4 katı mülteci barındıran Moria kampında 8 Eylül tarihinde yangın çıkmış ve kamp küle dönmüştü. Yunan hükümeti, mülteciler için adada yeni bir çadır kent alanı inşa etti. Ancak bu çadır kentin adanın yüksek bir kesiminde bulunması nedeniyle havaların soğumasıyla birlikte yaşam koşullarının daha da zorlaşacağına dikkat çekiliyor.

Yunan hükümeti adada kalıcı ve daha küçük bir kamp inşa etmek üzere hazırlık ve görüşmelerini sürdürüyor.

Almanya ve Fransa'dan mülteci kabülü

Almanya, Moria mülteci kampından 1,500 mülteciyi kabul edebileceğini açıkladı. Fransa da 500 mülteci kabul edeceğini açıkladı.

Avrupa'nın en kötü kampı olarak bilinen Moria'daki yangını, yaşam koşullarını protesto eden mültecilerin çıkardığı öne sürülmüştü. Bu çerçevede 6 genç Afgan mültecinin yargılaması devam ediyor. Mülteciler yangını kendilerinin başlattığı iddialarını reddediyor.

Kaynak: timeturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER