Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Miçotakis’e sorduğu soru sonrası tehdit alan Hollandalı gazeteci Yunanistan'ı terk etti

Aldığı tehditler karşısında Yunan makamları tarafından korunmadığını söyleyen Beugel, Yunanistan’ı terk etme kararı aldı.

Miçotakis’e sorduğu soru sonrası tehdit alan Hollandalı gazeteci Yunanistan

Atina’yı ziyaret eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel ile gergin bir diyalog yaşamıştı.

Hollandalı gazeteciden Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e: Mülteciler hakkında yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız?

 OYNAT 00:51

Hollandalı gazeteciden Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e: Mülteciler hakkında yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız?

Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, canlı yayımlanan bir basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e, 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?' diye sordu.


Beugel, 'Başbakan Miçotakis, yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız? Sığınmacıların geri itilmesi, Yunanistan'daki mültecilerle ilgili yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız? Lütfen ne benim, ne de dünyadaki tüm basın mensuplarının zekasını hor görmeyin. Çok fazla kanıt var. Ve siz reddetmeye, yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Bu narsist bir istismara benziyor. Neden dürüst davranmıyorsunuz? Neden 'Brüksel bizi yalnız bıraktı, 6 yıl bekledik, kimse bir şey yapmadı. Sığınmacıları başka ülkelere yerleştirmeliyiz, bunları yapmıyorlar ve evet (sığınmacıları) acımasızca, barbarca geri itiyoruz.' demiyorsunuz? Neden mültecilerin başka ülkelere yerleştirilmesi için Brüksel'in kapısını çalmayı bıraktınız?” dedi.

​​​​ ​​​​​"YALAN SÖYLEMEYİ BIRAKIN"

Miçotakis’e "Sığınmacıların geri itilmesi, Yunanistan’daki mültecilerle ilgili yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız? Lütfen ne benim, ne de dünyadaki tüm basın mensuplarının zekasını aşağılamayın" diyen Beugel, sığınmacıların Yunanistan tarafından yasa dışı olarak geri itildiğine dair kanıtlar olduğuna dikkati çekmişti.

 

YUNANİSTAN'DAN AYRILDI

Hollandalı gazeteci, basın toplantısının ardından aldığı tehditler üzerine uzun zamandır yaşadığı Yunanistan'ı terk etti. Beugel, aldığı tehditler karşısında Yunan makamları tarafından korunmadığını söyledi.

"ERDOĞAN'IN YANINA GİT"

Hollandalı gazeteci, Miçoktakis’le diyaloğu sonrası Yunanistan’da yaşadığı zorluğu ve aldığı tehditleri şöyle anlattı: O akşam marketten bir şeyler almaya gittim. Sokakta yürürken bir adam kafama taş attı. Bana “Türk fahişe” ve “Türk casusu” dedi ve Erdoğan'a gitmem gerektiğini söyledi, korkutucuydu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ilgili diyalogda kendisine yöneltilen soruya, "Bu ofiste beni ve Yunan halkını, maddi gerçeklerle desteklenmeyen ifadelerle ve suçlamalarla aşağılamanızı kabul edemem" cevabını vermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER