Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MHP'li Semih Yalçın'dan AK Parti cevabı: Evet, 15 Temmuz'dan önce eleştirmiştik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman'ın "Ne oldu da bu kadar ağır laflardan sonra bir araya gelindi" sözlerine cevap verdi.

MHP

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman'ın "Ne oldu da bu kadar ağır laflardan sonra bir araya gelindi" sözlerine cevap verdi.

"Yalman'ın dile getirdiği türden kara propaganda yöntemleri, alenen FETÖ destekçiliğidir. Yalman'ın iktidardan nemalanma ve iktidar ortaklığı iddiası da külliyen yalandır" diyen Yalçın, şunları kaydetti:

"DİMAĞ HASAR VE HAFIZA KAYBI..."

"Söz konusu iftira ve suçlamalar göstermektedir ki, MHP'nin Türk siyasetinde temsil ettiği çözüm üretme, istikrarı kuvvetlendirme ve yapıcı siyaset takip etme misyonu SP ve öteki zillet ittifakı çevrelerinde hazımsızlığa yol açmıştır.

MHP’nin siyaset kulvarındaki müspet konumundan rahatsız olan üst akıl da zillet cephesine okyanus ötesinden sufle vermekte, partimizin bu etkin işlevinin baltalanmasını istemektedir. Diğer taraftan, zillet cephesindeki politikacılar arasında baş gösteren dimağ hasarı ve hafıza kaybı ise Türkiye’nin geleceğine yön vermesi gereken siyaset kurumu açısından tehlike arz etmektedir."

"15 TEMMUZ'DAN ÖNCE AK PARTİ YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİK"

Yalman için 'MHP muarızları' diyen Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz 2016 ihanet kalkışmasını, verilen şehitleri ve o gün Türkiye'nin uçurumun kenarından döndürüldüğünü unutturmaya çalışmaktadır. Evet, MHP 15 Temmuz öncesinde AK Parti yönetimini eleştirmiştir. Üstelik bunu hiçbir MHP sözcüsü inkar etmemiştir. Ancak 15 Temmuz’dan sonra köprülerin altından çok sular akmış; bütün siyasi partiler duruş, tutum ve tavırlarını gözden geçirmişlerdir.

"MHP İSABETLİ GİDİŞİ DESTEKLEMEKTEDİR"

MHP de Türkiye’nin içine yuvarlandığı istikrarsızlığı ve bölünme tehlikesini görerek yıllardır sürdürdüğü sorumlu ve yapıcı siyaset anlayışının gereğini yerine getirmiştir. 15 Temmuz ihanet kalkışmasından sonra MHP; Türkiye’nin bütünlüğü ve bekası adına milli mutabakatı esas alan bir duruş sergileyerek bu konuda Ak Parti ile uzlaşma içine girmiştir. Türkiye artık 15 Temmuz 2016 öncesinin Türkiye’si değildir. Ülkemizde artık milletin birlik ve dirliğini esas alan, hızla karar alıp uygulamaya dönük yeni bir yönetim modeli; yeni bir icra anlayışı devreye girmiştir. MHP de bu isabetli gidişi desteklemektedir."

NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman, MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği sözleri hatırlatarak "Devlet Bahçeli’nin sayın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği laflara ben tahammül edemiyordum zamanında. Hala da bunu kaldıramıyorum. Ama ne oldu da bu kadar ağır laflardan sonra bir araya gelindi" diye sormuştü.

Yalman, şunları dile getirmişti: "İktidarın nimetlerinden istifade ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının devletteki atamalar konusunda yer yer rahatsız olabileceği kanaatindeyim. Bu siyasi değil, şahsi düşünce. Elbette ki rahatsız olduğu taraflar vardır. Zaman zaman bazı bilgiler geliyor. Doğu Perinçek’in, Devlet Bahçeli’nin Hatta Mehmet Ağar Bey'in bile Beştepe'de ofislerinin olduğu söyleniyor."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER