Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN 'AF TEKLİFİNİ' GERİ ÇEKMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'af teklifini' geri çekmesi ne anlama geliyor?

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 24 Eylül 2018'de TBMM'ye sunulan ve bazı suçlarda "5 yıl şartlı ceza indirimi" öngören yasa teklifini, ittifak ortağı AKP'nin yeni infaz düzenleme hazırlığını gerekçe göstererek "beklemeye aldıklarını" açıklaması, siyasette yeni bir tartışma başlattı.

"Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması" için bu kararı aldıklarını açıklayan Bahçeli'nin, "AK Parti'nin ikinci yargı paketini TBMM'den geçirecek siyasal çoğunluğa sahip olduğuna" vurgu yapması; MHP'nin, AKP'nin teklifine destek verip vermeyeceği ve dahası ittifak ortakları arasında yeni bir krizin habercisi olup olmadığı sorularını gündeme taşıdı.

Peki AKP, Bahçeli'nin bu çıkışını nasıl değerlendiriyor? İttifak ortağı MHP ile yeni infaz düzenlemesine ilişkin görüşmeler sürdürülecek mi? MHP AKP'nin teklifine destek vermeyebilir mi?

Tartışmaları BBC Türkçe'ye değerlendiren AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'ya göre Bahçeli'nin de açıklamasında vurguladığı gibi " Cumhur İttifakı bu tartışmalardan etkilenmeden devam edecek".

Parti olarak infaz düzenlemesine ilişkin bir çalışma yürütülmekle birlikte henüz bir yasa teklifine dönüşmediğine dikkat çeken Bostancı, infaz düzenlemesinin tek bir partinin kararıyla değil, en geniş konsensusla çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu nedenle sadece parlamentodaki diğer siyasi partilerle de uzlaşma arayacaklarını belirten Bostancı, "Cumhur İttifakı" ortağı olarak MHP'nin görüşünün alınacağını söyledi.

Bostancı: Bahçeli haklıdır

Af tartışması konusunda Bahçeli'nin kimi rahatsızlıklarının haklı nedenlere dayandığına işarete eden Bostancı, şu görüşleri dile getirdi:

"Bir taslak var elbette çalışıyoruz. Sayın Bahçeli'nin şikayet ettiği konu, haklı bir şikayettir. Çünkü infaza ilişkin sizi o suçla ilişkili gibi birtakım spekülasyonlar yapılıyorsa, bu uygun değil. O zaman yasama infaz konusunda hiçbir şey yapamayacak, yasamanın alanı değil gibi bir anlam çıkar.

"Esasında böyle bir çalışma yürüten ve farklı tez ve teklif ortaya koyan herkes için benzeri bir rahatsızlık durumu söz konusu . Çünkü ilk defa infaza ilişkin bir çalışma yapılıyor.

"Bu bakımdan sayın Bahçeli haklıdır. Biz MHP'nin teklifini çok kıymetli görürüz bütün bu kendi taslağımızı hazırlarken yapmış olduğumuz müzakerelerde ne söylenildiği bizim için önemli ve değerlidir."

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER