Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Metin Yüksel’in dava arkadaşı Mehmet Ali Tekin vefat etti

Selam Tevhid kumpasından bir dönem cezaevinde kalan Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Tekin geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Metin Yüksel’in dava arkadaşı Mehmet Ali Tekin vefat etti

 

 

Eski Tevhid dergisi ve Selam gazetsi yönetici ve yazarlarından  Selam Tevhid kumpasından bir dönem cezaevinde kalan Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Tekin 65 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Mehmet Ali Tekin'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbimiz yakınlarına sevenlerine sabırlar versin...

Mehmet Ali Tekin Kimdir...

Mehmet Ali Tekin 1955 yılında Konya’nın Bozkır İlçesi Kuşça Köyü’nde doğdu. Ailesiyle birlikte 1964 yılında İstanbul Fatih’e göç etti. Akşemsettin İkokulu’nu bitirdikten sonra,1969 yılında İstanbul İmam Hatip Okulu'na kaydoldu. 1978 yılında, iki yıl gecikmeli olarak mezun oldu ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne girdi. 1979 Eylül ayında evlendi ve 4 çocuğu oldu. Sümeyye, Rabia, Metin Hamza ve Abdullah Müsavi.

1980 yılında pasaportsuz olarak Hakkari Yüksekova Esendere sınır bölgesinden dağlardan, İran’a geçip Afganistan cephesine gitti. Herat şehri yakınlarında, Rus kuşatması esnasında dağdan düşüp yaralandı. İki buçuk ay İran’ın Meşhed şehrinde tedavi gördü. Daha sonra Türkiye’ye döndü. ÖSYM imtihanına girerek, Erzurum Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü’nü kazandı. Erzurum’da okurken 163. Madde’ye muhalefetten tutuklanıp, Karskapı 3. N’olu Askeri Cezaevi’nde 1 ay yattı. Tahliye olduktan sonra, tekrar üniversite imtihanına girip, Ankara Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi’nde Doğu Dilleri Bölümü’nü kazandı. Bir yıl burada eğitim gördü ve yatay geçiş yaparak İstanbul Edebiyat Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldu.

1990 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Tevhid Dergisini 3 yıl çıkardı. Tevhid Dergisi’nde çalışırken, Bosna Hersek’teki savaşı izlemek üzere, iki kez Bosna’ya gitti. 1993 yılında yayına başlayan Haftalık Selam Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yaptı.

Selam Gazetesinde çalışırken 1995 yılı Haziran Ayında gazetenin Ankara Temsilcisi Talip Özçelik ile birlikte Çeçenistan’a gidip, Rus Çeçen savaşını haber yaptı. Aynı yıl ikinci kez gittiği Çeçenistan’da, Rus askerleri tarafından esir alındı. Sekiz ay Dağıstan’da tutuklu kaldı.

Türkiye devletinin girişimleriyle 1997 Temmuz ayında, serbest bırakıldı. 28 Şubat sürecinde, Selam Gazetesi çalışanlarına yönelik olarak, 2000 yılı Mayıs ayı başlarında yapılan Umut Operasyonunda, 9 arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. Ankara Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde 9 gün sorgulandı. Sorgulamada Uğur Mumcu’yu öldürmekle itham edilip, tutuklandılar ve Eskişehir Özel Tip Cezaevi’ne konuldular.

5 yıllık yargılama sonucunda, 1989-1998 yılları arasında, Ankara’da işlenen tüm siyasi cinayet ve patlamaları Tevhid Selam Terör Örgütü’nün yaptığı iddia edildi. Yasa dışı Tevhid Selam Terör Örgütü’nün lideri olmakla itham edildi. 29 Temmuz 2005 günü 12,5 yıl cezaya çarptırıldı.

Mahkeme, 4659 sayılı Topluma Kazandırma Yasasından yararlandırılmalarına karar vererek, cezalarda yarı oranında indirim yaparak ve 6 yıl 3 ay hapse mahkûm etti. İnfaz yasası gereği 5 yıl 2 aydır cezaevinde olduğu için de, tahliye etti.

2006 Ekim-2008 Kasım tarihleri arasında, İstanbul’daki Konyalılara hitap eden KONYA HABER Gazetesi’ni aylık olarak, 24 sayı aralıksız yayınladı.

 2013 Mart ayında tekrar verilen mahkûmiyet cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 2014 yılı Nisan ayında onaylanınca yurtdışına çıktı. 28 Mart 2016 günü Nahcivan’da İnterpol tarafından tutuklandı. Bakü-BIK hapishanesine sevk edildi. Burada 3,5 ay tutulduktan sonra, tam 15 Temmuz 2016 günü 15.00 sularında Türkiye’ye getirilip, Metris cezaevine konuldu. 18 Temmuz 2016 günü Silivri L Tipi 4 Nolu Cezaevine sevk edildi. 28 Ağustos 2018 günü de Kandıra F Tipi 1 Nolu Cezaevine sevk edildi. Ankara 11, Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın kabul edilmesiyle, Yeniden Yargılanma kararı verilerek, 17 Ocak 2017 Salı günü tahliye edildi. Yeniden yargılanması halen devam etmekte.

Tahliye olduktan sonra 2017 Mart ayından itibaren Yeni Akit Gazetesinde yazdı. 2017 Ekim tarihinden itibaren de Gerçek Hayat Dergisi’nde yazmaya başladı.

2019 Eylül ayından itibaren Kudüs TV’de, Kadim Öncüler Programını yapmaya başladı.

Şehit Metin Yüksel en yakın arkadaşlarındandı...

Rahmet olsun selam olsun....

Ekran Gazetesi

"Mehmet Ali Tekin İslami çevrelerin yakından tanıdığı ve Haber Duruş haber sitemizde de yazıları yayınlanan  kardeşimiz İslam'ın sadık bir evladıdır. 35 yıldır bizzat yakından tanıyan biri olarak derdi ve davası İslam'dan başka bir şey değildi. Müslümanların İslam adına yaptıkları her çabanın yanında yer almış ve gücünce omuz vermiş bir kardeşimizdir.

Son birkaç yıldır şahit olduğum kadarıyla planlı bir şekilde haftanın belli günleri gerek birey olarak ve gerekse de kurum olarak ziyaret ettiği şahsiyetleri ve kurumları aynı günün akşamından gezi notların yazarak gerek mail, mesaj ve whatsapp'tan paylaşıyordu. Kardeşimiz geçen zamanı dolu dolu geçirdiğine onlarca şahit bırakarak vatan-ı asliye'ye yol aldı, Rabbim bu çıktığı yolculuktan Allah'ın nimetlendirdiği "nebiler, sıddıklar, şehidler ve salihler"e arkadaş etmesini temenni ediyor, başta ailesine ve tüm dava arkadaşlarına sabr-ı cemil diliyorum, ümmetin başı sağ olsun. Selam ve dua ile...  Haber Duruş/ Davut Güler"  

Not; Mehmet Ali Tekin kardeşimizin cenazesi yarın (ÇARŞAMBA. 19. 08. 2020) FATİH CAMİİ'NDEN İKİNDİ NAMAZINA Mütaakip kaldırılacaktır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER