Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Metin Kaplan hakkında beraat kararı

​​​​​​​2016 yılında yeniden yargılama kararı ve tahliyesine hükmedilen Metin Kaplan’ın yargılandığı davada karar açıklandı.

Metin Kaplan hakkında beraat kararı

2016 yılında yeniden yargılama kararı ve tahliyesine hükmedilen Metin Kaplan’ın yargılandığı davada karar açıklandı.

Yeniden yapılan yargılama sonucunda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Kaplan hakkında suç işlediğine dair her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle beraat kararı verildi.

Sabah'ın haberine göre, AFİD/İCCB yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada, 17,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 12 yıl hapis yatan Metin Kaplan hakkında 2016 yılında yeniden yargılama ve tahliye kararı verilmişti. 28 Şubat 'post modern darbe girişiminin' mağdurlarından olan Kaplan'ın yeniden yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Mahkeme, Kaplan hakkında, suç işlediğine dair her türlü kuşkudan uzak, hukuka uygun kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle beraatine hükmetti.

Mahkeme kararında, Kaplan'ın gözaltında ve tutuklu kaldığı süre zarfı nedeniyle maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabileceğini de vurgularken, Kaplan hakkında verilen yurt dışı çıkış yasağının da kararın kesinleşmesinin ardından kaldırılması yönünde karar verdi.

 



Anahtar Kelimeler: Metin Kaplan hakkında beraat kararı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER