Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı!

23 Aralık hava tahminleri açıklandı. Meteoroloji'nin yaptığı incelemelere göre yurdun çeşitli bölgelerinde kuvvetli kar ve sağanak bekliyor.

Meteoroloji

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, Sinop, Tokat, Erzincan ve Bingöl çevreleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları yağışlı geçecek. 

Öte yandan Doğu Karadeniz kıyıları, Ağrı, Iğdır ve Van çevreleri ile sabah saatlerinde Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. İç ve doğu kesimlerde gün içerisinde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı etkisini gösterecek.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji uzmanları, Ağrı çevreleri, Iğdır'ın güney ve batı kesimleri, Van'ın kuzey ve güney kesimleri ile sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerin (Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak, Hakkari) 1000 metre üzeri rakımlı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekelndiğini açıklayarak vatandaşları yaşanabilecek tehlikelere karşı uyardı.

Ayrıca uzmanlar, Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Giresun ve Trabzon’un doğusu, Rize ile Artvin çevreleri) görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların kıyılarda yerel kuvvetli yağmur ve sağanak; 400 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek aksamalar öncesi bölge halkını tedbirli olmaya davet ettti.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da gün içerisinde ortalama 9°C'lik hava sıcaklığı bekleniyor. Ayrıca İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

ANKARA HAVA DURUMU

Başkent Ankara'da 4°C'lik hava sıcaklığı bekleniyor. Ayrıca Ankara'da parçalı ve çok bulutlu bir gün vatandaşları bekliyor.



Anahtar Kelimeler: Meteoroloji' sağanak uyarısı!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER