Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meteorolojiden '1987 kışı geliyor' açıklaması

'Hava İstanbul’da hafta ortasına kadar 14-15 dereceye kadar çıkacak.'

Meteorolojiden

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için konuşulan “1987 kışı geliyor” iddialarını yalanlayarak “Bırakın bir metrelik karı önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları İstanbul’da 14-15 dereceye çıkacak” dedi.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, son dönemde dört gözle beklenen kar yağışı istenen seviyeye ulaşmayınca, şehir efsaneleri ortaya atılmaya başladı. “Balkanlar’dan, Türkiye’ye doğru hareket etme ihtimali olan soğuk hava sistemi Türkiye’ye gelecek ve tarihin en sert kışlarından biri başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de yaşanacak” söylentisi de bunlardan biri. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu söylentiyi yalanladı.

Uzmanların açıklaması şöyle:

SICAKLIKLAR ARTIYOR

“İstanbul’da önümüzdeki bir haftalık periyotta 1987 yılına benzer bir kış beklemiyoruz. Bırakın bir metrelik karı, hatta hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Hava İstanbul’da hafta ortasına kadar 14-15 dereceye kadar çıkacak. Pazartesi, salı ve çarşamba günlerinde lokal sağanak yağış geçişleri bekliyoruz. Genelde ülkemizi etkileyen soğuk hava Balkanlar’dan geldiği için öyle deniyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu soğuk hava dalgası olmayacak.



Anahtar Kelimeler: Meteorolojiden ' geliyor' açıklaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER