Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meteoroloji: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarılarına bir güncelleme yaptı. Yurdun belli kesimleri için ani sel ve su baskını uyarısında bulundu.

Meteoroloji: Ani sel ve su baskınlarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu raporuna göre; kuvvetli yağışların oluşturabileceği riskler artıyor.

Sağanak yağışın akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege başta olmak üzere Çanakkale´nin güney kesimleri ve Balıkesir´in batı kıyılarında etkili olması bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren ise Antalya, Denizli ve Isparta´nın güneyinde yağışın 51-100 kg/m2 seviyesinde olabileceği öngörülüyor. 

Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturduğu riske karşı vatandaşları uyardı. Başta ani sel riski olmak üzere su baskını ve trafikte oluşabilecek aksamalar, günlük hayatın akışı açısından tehdit oluşturuyor. 

Hava durumu raporuna göre; kuvvetli yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgar da etkili olmaya devam edecek. Buna göre; Marmara´nın güney kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz´de güney yönlerden fırtına yer yer 90 km/saat şiddetine ulaşabilir. Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridi için risk devam ediyor. Orta ve Doğu Karadeniz´in iç kesimlerinde fırtınanın kuvveti yer yer 100 km/saat seviyesine ulaşabilir!

 

 

 

Kuvvetli rüzgarın tehdit oluşturduğu kesimler için vatandaşlara meteorolojik uyarı yapıldı. Türkiye´de zaman zaman görülen çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, yerel hortum oluşumu, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklar, bugün ve yarın risk oluşturuyor.

Pazartesi gününden itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz´in batısında yağışlı hava yerini bulutlu ve parçalı bulutlu bir görünüme bırakıyor. İç Anadolu ve Karadeniz´in belli kesimleri ile Doğu Anadolu´da kar yağışı öngörülürken; Karadeniz´in belli illeri, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu´da orta kuvvette yağışlar bekleniyor. 

Hava durumu verilerine göre; Ege bölgesi ve Akdeniz´in batı kesimlerinde kuvvetli fırtına bekleniyor. Buna ek olarak; Ege Denizi´nde de kuvvetli fırtınanın yer yer 90 km/sa hızına ulaşabileceği değerlendiriliyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER