Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mesud Barzani: Tiksinç olayın sorumluları hesap verecek

Mesud Barzani, "Bu tiksinç olayın bir an önce araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mesud Barzani: Tiksinç olayın sorumluları hesap verecek

 

Kerkük'ün Pırde ilçesinde engelli bir kadın cinsel saldırıya uğradı. Sosyal medyada görüntülerin paylaşılması infiale neden oldu. IKBY eski başkanı Mesud Barzani, "Bu tiksinç olayın bir an önce araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

 

DUVAR –  Kerkük’ün Pırde ilçesinde bir kadın cinsel saldırıya uğradı. Yakalananlar arasında bir polis ve Haşdi Şabi’ye katılmak isteyen bir kişinin olduğu tespit edildi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) eski başkanı Mesud Barzani, ‘Haşdi Şabi ve Irak Polisine mensup kişilerin de bir an önce cezalandırılması gerektiğini’ söyledi.

Mesud Barzani, “Irak ve Kürdistan Hükümeti’nden bu tiksinç olayın bir an önce araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Söz konusu olayın örtbas edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Barzani, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Birkaç gündür medyada çıkan haberlerde, Haşdi Şabi ve Irak Polisine mensup kişilerce, Kerkük’te yaşayan yoksul bir Kürt kadına, Pırde kontrol noktasında cinsel saldırıda bulunulduğu bilgisi paylaşılıyor. Irak ve Kürdistan Hükümeti’nden bu tiksinç olayı bir an önce birlikte araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum. Hiçbir taraf ve kimse bu olayın örtbas edileceğini ve öyle kolay kolay geçiştirileceğini düşünmesin! Bu cinsel saldırı sadece Kerkük halkının değil bütün Kürtlerin kerametini zedelemiştir. Söz konusu vicdansızlığı yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.”

NE OLMUŞTU?

Kerkük’ün Pırde (Altun Köprü) ilçesinde biri polis iki kişi engelli bir kadına cinsel saldırıda bulunarak görüntüleri sosyal medyada paylaşmış olay infiale neden olmuştu. Sekiz gün önce yaşanan olaya karışan iki kişinin suçlarını itiraf ettiği ancak diğer altı şüphelinin gizlenmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Gizlenmeye çalışılan 6 şüpheliye ilişkin soruşturma devam ediyor. (Kaynak: Rudaw)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER