Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mesrur Barzani: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz!

Mesrur Barzani, Irak’ta Taci Askeri Üssü'ne düzenlenen ve Koalisyon Güçleri’nin bazı askerlerin ölümüne bazılarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Mesrur Barzani: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz!

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Irak’ta Taci Askeri Üssü'ne düzenlenen ve Koalisyon Güçleri’nin bazı askerlerin ölümüne bazılarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Başbakan yaptığı yazılı açıklamada, Irak’ta ve bölgede halen terör tehlikesinin devam ettiğini, bu tür saldırıların da şiddet yanlısı grupların güçlenmesine zemin hazırladığını belirtti.

Dün gece düzenlenen saldırıyı şiddetle kınayan Başbakan, hayatını kaybeden asker ve danışmanların yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Irak’ta ve bölgede terör tehdidinin sürdüğüne dikkat çeken Başbakan, “Irak’taki sağlık, ekonomi ve güvenlik sorunu vatandaşlar üzerinde ciddi baskı oluşturmuştur. Bu yüzden durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirmek hem Irak’a hem de bölgedeki bütün halklara zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.

Başbakan, açıklamanın sonunda şunları belirtti:

“Bütün ulusal taraflar, bölgenin dostları ve Koalisyon’un her türlü kışkırtmanın önüne geçmesini, barış, istikrar ve vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çaba sarf etmelerini umut ediyoruz.”

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Bağdat’ın kuzeyinde, ABD askerlerinin bulunduğu Taci Askeri Üssü’ne 10 adet katyuşa füzesi atıldı.

ABD öncülüğündeki DAİŞ karşıtı Koalisyon, Irak’ta koalisyon kuvvetlerinin konuşlu olduğu üsse düzenlenen roketli saldırıda 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 12 askerin ise yaralandığını açıkladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER