Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mesrur Barzani Arap ve dünya basınında

Kürdistan Parlamentosu´nda yapılan oylamanın ardından Mesrur Barzani´nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti´ni kurmakla görevlendirilmesi Arap ve dünya basınında geniş yer buldu.

Mesrur Barzani Arap ve dünya basınında

Kürdistan Parlamentosu´nda yapılan oylamanın ardından Mesrur Barzani´nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti´ni kurmakla görevlendirilmesi Arap ve dünya basınında geniş yer buldu.

Mesrur Barzani´nin Kürdistan Bölgesi Hükümeti´ni kurmakla görevlendirildiğine dair haber yayınlayan Reuters, yeni başbakanın 30 günde kabineyi kurması gerektiği ve Kürdistan Bölgesi´ndeki siyasi anlaşmazlıkları çözüme kavuşturmanın öncelikli görevi olacağına işaret etti.

Irak merkezli yayın yapan ajans ve televizyonlar da Mesrur Barzani haberine geniş yer verirken, Arap medyası Kürdistan Bölgesi´nin hükümeti kurmakla görevlendirilen başbakanının geçmişte imza attığı icraatlara geniş yer ayırdı.

Elaph sitesi, Mesrur Barzani´nin geçmişte üstlendiği görevlerin yanı sıra, bildiği dillere yer verirken, Şarku´l Avsat gazetesi, Kürdistan Parlamentosu´nda gerçekleştirilen oturuma KYB´li parlamenterlerin de katılıp Mesrur Barzani´nin başbakanlığına oy verdiklerine dikkat çekti.

AFP ise farklı dillerde yayınladığı haberinde, Mesrur Barzani´nin DAİŞ´le mücadeledeki rulüne vurgu yaparken, 16 yaşında Peşmerge saflarına katılması ve Duhok´taki American Üniversitesi´nin fahri başkanı olduğunun altını çizdi.

Öte yandan, El Arabi El Cedid Gazetesi Mesrur Barzani´nin babası Başkan Mesud Barzani ile önemli roller üstlendiğini ve Peşmerge cephelerinde yer aldığını bildirirken, Mesur Barzani´nin Kerkük´ün DAİŞ´ten kurtarılması sırasında cephede olduğu ve Kürdistan´ın bağımsızlığı için düzenlenen referandumun mühendisi olduğu kaydedildi.

Gazete, Mesrur Barzani´nin Kürdistan Bölgesi´nin bağımsızlığını savunan en belirgin isimlerin başında geldiğine işaret etti.

Er-Riyad ve Akhbar al-alem al-Arabi de Mesrur Barzani´nin yeni göreviyle ilgili habere geniş yer ayırdı.

Kürdistan Parlamentosu´nda gerçekleştirilen oturuma katılan 97 üyeden 87´sinin oyunu alan Mesrur Barzani´ye Parlamento tarafından hükümeti kurma görevi tevdi edildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER