Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mescid-i Aksa’yı savunmanın kendileri için onur olduğunu belirten

El-Hatib: Filistin Halkı Mescid-i Aksa’ya Sırt Dönmeyecek

Mescid-i Aksa’yı savunmanın kendileri için onur olduğunu belirten

Filistin Enformasyon Merkezi+-
1948’de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Filistin halkının içinde bulunduğu zor duruma rağmen Mescid-i Aksa’ya sırt dönmeyeceğini ve Siyonistlerin planlarına karşı Mescid-i Aksa’yı korumaya devam edeceğini söyledi.
Batı Yaka’da, Gazze Şeridi’nde ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı savunma sözüne bağlı kalacaklarını ifade eden El-Hatib, “Mescid-i Aksa’yı savunmak bizim için şereftir” dedi.
İşgal yönetiminin ve Yahudi yerleşim cemaatlerinin ümmetin içinde bulunduğu şartları ve Filistin’deki siyasi durumu fırsat bilerek Mescid-i Aksa’ya baskın çağrısı yaptıklarını belirten El-Hatib, bu zor dönemi Allah’ın izniyle atlatacaklarını kaydetti.
El-Hatib, işgal polisinin bugün (10 Ekim Perşembe) Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na baskın düzenleyerek içindeki malzemelere el koymasının ve bazı gençleri gözaltına almasının Filistin halkına ve Kudüslülere hakaret olduğunu ifade etti.
Bu sabah 189 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
İşgal polisi de bu sabah Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Namazgahı’na baskın düzenleyerek namazgahtaki ahşap eşyalara el koydu.


 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER