Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mescid-i Aksa'ya giren İsrail polisi, cemaate ses bombalarıyla saldırdı: 178 yaralı

İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

Mescid-i Aksa

İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı. Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklmada, saldırılarda 178 Filistinin yaralandığı ifade edildi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, şu ana kadar Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Anadolu Ajansı’nın (AA) Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz ayağından yaralandığı da bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz.

İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez.

Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz.

​Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum" açıklamasını yaptı.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. #Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız.

​Ürdün Dışişleri: İbadet edenlere yönelik saldırı barbarca

Yaşananlara ilişkin açıklamada bulunan Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayf el-Fayiz, "Harem-i Şerif'e yapılan baskı ve barış içinde ibadet edenlere yönelik saldırı, açık bir ihlal ve barbarca bir davranış" dedi.

'Kabul edilemez olan bu saldırılar kınadıklarını' ifade eden Fayiz, Aksa'daki cemaatin can güvenliğinden sorumlu tuttuğu İsrail'i, bölgede yükselen tansiyon konusunda uyardı.

'İsrail güçleri derhal Aksa'dan çıkarılmalı"

Ürdünlü yetkili, İsrail polisinin ve özel kuvvetlerinin derhal Mescid-i Aksa'dan çıkarılması ve cemaatin ramazan ayında ibadetlerini özgürce yerine getirebilmesi gerektiğini ifade etti.

Fayiz, İsrail yetkililerine de uluslararası insan hakları yasalarına göre işgalci bir güç olarak yükümlülüklerine riayet etme; ihlallere, saldırılara ve provokasyonlara son verme çağrısı yaptı.

"Mescid-i Aksa'da, Eski Şehir'de ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Kudüslülere yönelik apaçık saldırıları kınıyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada Fayiz, uluslararası toplumdan Aksa'da, Eski Şehir'de ve işgal altındaki Doğu Kudüs'teki ihlallerini durdurması için İsrail'e baskı uygulamasını istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER