Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mescid-i Aksa´nın duvarına siyonist işgalciden provokatif saldırı

Mescid-i Aksa´nın Rahmet Kapısı´nın dış duvarına işgalci bir Yahudi tarafından İbranice provokatif yazı yazıldı.

Mescid-i Aksa´nın duvarına siyonist işgalciden provokatif saldırı

Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa´nın duvarına İbranice provokatif yazı yazdı. 

Mescid-i Aksa´nın doğu tarafında bulunan ve asırlardır kapalı olan Rahmet Kapısı´nın dış duvarına yazılan kışkırtıcı mesajda, "Bu kapı İsrail´in tanrısı gelene kadar kapalı kalacaktır" ifadesi yer aldı.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, İsrail polisinin yazıyı yazan Yahudi yerleşimciyi bölgeden uzaklaştırdığı görülüyor.

Konuyla ilgili İsrail polisinden henüz açıklama yapılmadı.

Kudüs´ü 1187´de Haçlı işgalinden kurtaran Selahaddin Eyyubi, dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı Eski Şehri korumak için Rahmet Kapısı´na duvar ördürerek kapattırmıştı.

Bazı Yahudiler Hazreti Mesih´in Rahmet Kapısı´dan Harem-i Şerif´e girerek Mescid-i Aksa´nın yerine Süleyman Mabedini inşa edeceğine inanıyor.

Mescid-i Aksa´da gergin hafta


İsrail güçleri, 2003´ten bu yana giriş ve çıkışlara kapalı tutulan Mescid-i Aksa´nın doğu surlarındaki Rahmet Kapısı´na inen merdivenlerin başındaki kapıyı 17 Şubat´ta zincirlemişti.

Bunun üzerine 18 Şubat´ta Mescid-i Aksa´da toplanan bir grup Filistinli genç kapıyı kırmış, İsrail polisi gençlerden bazılarını gözaltına almış, Harem-i Şerif´in kapılarını bir süreliğine kapatmıştı.

İsrail polisi 19 Şubat akşamı da Rahmet Kapısı´nda nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış, bazıları gözaltına alınmıştı.

Filistinliler, geçen cuma 16 yıl aradan sonra ilk defa Mescid-i Aksa´daki Rahmet Kapısı´nın içinde cuma namazı kılmıştı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi´nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail´in onayı olmadan Rahmet Kapısı´nın Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb tarafından açıldığı ve yüzlerce Filistinlinin cuma namazını burada eda ettiği bildirilmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER