Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mersin’de HÜDAPAR standına saldırı, HDP açıklama yaptı

AK Parti listesinden Mersin milletvekili adayı olan HÜDAPAR’lı Faruk Dinç’in seçim standına kimliği belirsiz kişilerce silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi.

Mersin’de HÜDAPAR standına saldırı, HDP açıklama yaptı

AK Parti listesinden Mersin milletvekili adayı olan HÜDAPAR’lı Faruk Dinç’in seçim standına kimliği belirsiz kişilerce silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi.

Çilek Mahallesi Bekirde yolunda gerçekleşen olayda Faruj Dinç için çalışan HÜDAPAR Mersin İl Gençlik Kolları standına kimliği belirsiz kişilerce silahlı ve sopalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişi yaralandı.

Sabah gazetesinin haberine göre saldırganlar HÜDAPAR Gençlik Kolları Üyesi B.K, Y.O. ve Ş.E. isimli gençleri yaraladı. Saldırganların silahla ateş ettiği ancak herhangi silahlı bir yaralanmanın olmadığı öğrenildi.

Olay yerine giden partililer saldırganları püskürtürken saldırganların ara sokaklarda pusu kurarak beklemekte olduğu öğrenildi. Çağrılan polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine sonradan geldiği ve mahallede gerginlik yaşandığı belirtiliyor.

Öte yandan HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada olayın bir “tezgâh olduğu” kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün Mersin’in Akdeniz ilçesinde bir siyasi partinin seçim standının önünde meydana gelen olayla kirli bir tezgâh devreye konulmak istenmektedir. 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye halklarının iradesi karşısında tarihi bir yenilgi alacağını anlayanlar toplumsal gerilim ve kutuplaştırmayı derinleştirmekten medet ummaktadır.

“Provokasyonlara karşı dikkatli olma çağrısı yapıyoruz”

Toplum karşısında kaybedeceğini anlayan iktidara herhangi bir provokasyon zemini verilmemesi gerekiyor. Bizler bu kirli tezgahlar ve provokasyonlara geçit vermeyeceğimizi bir kez daha tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Çamur medyasının ve trollerin bu provokasyon sonucu partimizi hedef göstermesini kınıyoruz. Bu oyunun ve kurgunun son derece tehlikeli olduğu konusunda herkesi uyarıyoruz. Tüm parti çalışanlarımız ile halkımıza, provokasyonlara karşı dikkatli olma, soğuk kanlı ve kararlı şekilde seçim çalışmalarını sürdürme çağrısı yapıyoruz.

Partimiz iktidarın bütün saldırılarına ve operasyonlarına karşın, coşkulu, kararlı ve tümüyle demokratik yollarla yürütülen son derece etkili bir seçim kampanyası yürütmektedir. Ne bu provokasyonlar ne de seçim operasyonları partimizin yükselişini, zaferini ve iktidarın tarihi yenilgisini engellemeyecektir.

14 Mayıs seçimlerinde bir oyla faşizme ve kirli tezgahlara son verecek, bir oyla Yeşil Sol Parti’nin güçlü şekilde Parlamentoda yer almasını sağlayacağız.”

 

Kaynak: rudav.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER