Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Merhametin enerji değerini de ölçebilir misiniz?

Mehmet Göktaş Yazdı;

Merhametin enerji değerini de ölçebilir misiniz?

Sizin elinizde yüreklerde oluşan ve aynı anda dışa vuran duygu ve merhameti ölçecek bir aletiniz, bir rasathaneniz var mı beyler?

7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen iki depremin bilmem kaç yüz atom bombasına eşdeğer bir enerjiye sahip olduğu, bir başka ölçüyle beş milyon ton dinamitin aynı anda patlatılmasına eş değer bir enerjinin açığa çıkması anlamına geldiği söyleniyor.

Hiçbir depremin böylesine geniş bir alanı kapsamadığı, en azından 13,5 milyon insanı doğrudan etkilediği, ölü sayısının bugünkünden kat be kat olacağı söyleniyor. Yıkılan binalar başta olmak üzere ülke ekonomisini çökerteceği hatta bundan çok daha kötü tahminleri dile getirenleri görüyoruz.

Tamam, bunların hiç biri inkâr edilemez, söyleyecek bir şeyimiz yok, ölçülebilen somut şeylerdir bunlar.

Fakat küçücük bir yavrunun göçük altından canlı olarak çıkarıldığına ekranlardan şahit olan milyonların o andaki sevincini, merhamet gözyaşlarını ölçebilecek bir aletiniz var mıdır, söyleyin!

Göçük altından çıkan her bir insan için yüreklerden taşan merhameti ölçecek bir rasathaneniz var mı beyler?

Söyleyin, yurdun dört bir yanındaki yardım merkezlerine üşüşen, getirdikleri eşyaları tırlara yüklemek için yarışan kalabalıklardan semaya yükselen merhamet ve muhabbetin kaç derecedeki bir sarsıntıya denk olabileceğini ölçüp kaydeden bir ölçüm merkeziniz var mıdır?

Yardım toplama merkezine kumbarasını getiren yavrulardan, harçlıklarını getiren öğrencilerden nasıl bir enerji yayıldığını tespit edebilecek hangi mekanizmanız var?

Göçük altında kendisine ulaşıldığında çıkmak için önce bir başörtüsü isteyen bacımızın yaydığı enerjiyi, bunu izleyen milyonlardan yükselen iman duygusunu hangi rasathaneniz ölçebilir efendiler?

Hepsinden de önemlisi; göçük altında kalanların oracıkta Allah’a yakarışlarını, velev ki kendileri kurtulmasa bile Allah’ın zayi ettiğini mi sanıyorsunuz?

Dışarıda kalan milyonların dillerinden düşürmedikleri dua ve yakarışların boşa gittiğini mi sanıyorsunuz?

Kısacası, bu milletin şu anda galeyana gelen merhamet duygularını gösterebilen bir ibreniz bir göstergeniz var mıdır?

Keşke elinizde deprem öncesi ve deprem sonrası insanımızın Allah Teala ile olan mesafesini ölçecek bir aleti olsaydı.

Bu duygularla cumanızın mübarek olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz