Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meral Akşener'den Ankara Barosu'na sert tepki: Haddin ve hakkın değil

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanlığının cuma hutbesine yönelik küstah açıklamasına ilişkin "Baronun açıklamalarını çok yanlış buldum" dedi.

Meral Akşener

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma hutbesine yönelik küstah tepkisine ilişkin "Baronun açıklamalarını çok yanlış bulduğumu söylemek isterim. Haddi de hakkı da değil. Fakat biz de bu gerilimli işlerden bıktık artık" dedi. 

Meral Akşener, Karar gazetesinin Youtube kanalında yaptığı açıklamada, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dile getirdiği Kur'an- Kerim'in hükümlerine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. 

ANKARA BAROSU’NUN HADDİ DE HAKKI DA DEĞİL

"İnsanları, müminleri 'çağlar ötesinden gelen ses' diyerek nitelendirmesini yanlış buldum. Haddi değil, hakkı da değil. Diyanet İşleri Başkanı’nın kişiliğinden kaynaklı itirazlar başka bir şey" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllardır imamlar, içki haramdır diye gelen imamların içki içen şahısları hedef gösterdiği görüldü mü? Hayır, inanır veya inanmaz saygı duyacaksınız. Din adamının görevi Kuran-ı Kerim’deki haramları insanlara göstermektir. Baro’nun açıklamalarını çok yanlış bulduğumu söylemek isterim. Fakat biz de bu gerilimli işlerden bıktığımızı söylemek isterim."

ERBAŞ: İSLAM, EŞCİNSELLİĞİ LANETLİYOR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet TV'de yayınlanan hutbesinde, "İslam zinayı en büyük günah kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti" ifadesini kullanmıştı.

Ali Erbaş'a ve ifadelerine yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara ve Diyarbakır baroları hakkında soruşturma başlatıldı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER