Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MERAL AKŞENER´DEN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI: O İKİ İLİ KESİN ALIRIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 Mart´ta yapılması planlanan yerel seçimlerlerde "Manisa ve Mersin´i yüzde yüz kazanacaklarını" ifade ederek "Ankara´nın bir büyük ilçesini de kesin alırız" açıklamasında bulundu.

MERAL AKŞENER´DEN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI: O İKİ İLİ KESİN ALIRIZ

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gündeme dair yaptığı sohbeti yazdı. Akşener, sohbette Sarıkaya´ya 2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Manisa ve Mersin belediye başkanlıklarını yüzde yüz alacaklarını söylerdek, "Ankara´nın bir büyük ilçesini de kesin alırız" ifadelerini kullanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ PARTİ - CHP İTTİFAKI

Sarıkaya, yazısında İYİ Parti´nin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı ile ilgili sorusuna Akşener´in ´Hayır´ diye kestirip atmadığını ama ´Evet´ de demediğini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ittifak konusu ile ilgili "Yerel seçimlerin kendi özelliği vardır, her siyasi parti tabanı çatıdaki dayatmaya karşı çıkar. Zaten yerel seçimin yasal bir zemini yok. Ama taban tavanları zorlar. Bunu bir ittifak olarak görmüyorum. İşbirliği dediğimiz noktayı ´Evet´ veya ´Hayır´ anlamında taban zorlar. İşbirliğini taban belirler. Ona da karşı koymamız zor olur?" diye konuştu.

 

İYİ Parti olarak "Kazanacaklarına kesin gözüyle baktığı il olup olmadığını, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük kentlerde nasıl bir yol haritası izleyecekleri" ile ilgili soruya Genel Başkan Akşener şu şekilde cevap verdi:

"Görebildiğim şey şu; İstanbul, Ankara İzmir, bir ölçüde Eskişehir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana, Mersin çok önemli. Bu şehirlerin tamamı referandumda ´Hayır´ oyu verdi. Bunları alabilme imkanımız var. Ama Manisa ve Mersin´i yüzde 100 biz alacağız. Ayrıca Ankara´nın bir metropol büyük ilçesini kesin alırız."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER