Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mem û Zîn destanı İstanbul’da sahnelenecek

Şermola Performans, Kürt aşk destanlarından olan Mem û Zîn’i sahneye taşıdı. Oyun 11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da sahnelenecek.

Mem û Zîn destanı İstanbul’da sahnelenecek

Yaklaşık 4 yıldır çalışmalarını daha çok Almanya'da sürdüren Şermola Performans, bir yılı aşkın bir süredir de Batman'da devam ediyor. Batman'daki çalışmaların ilk ürünü olan Mem û Zîn, 3 Kasım 2021'de prömiyer yaptıktan sonra Batman Yenisahne'de düzenli olarak sahnelendi.

Diyarbakır, Kızıltepe, Urfa, Siirt, Tatvan, Van gibi şehir ve ilçelerde izleyici karşısına çıkan oyun dikkat çekti. Mem û Zîn oyunu 11 Mayıs’ta İstanbul Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nde, 12 Mayıs’ta ise Kumbaracı50’de sahnelenecek.

‘RİTÜELLERİN VE MİTLERİN DİLİNDEN BİR ANLATI’

Şermola Performans, Mem û Zîn oyunu hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Metin olarak, onlarca versiyonu mevcut olan ünlü Kürt destanı Mem û Zîn’in Dengbêj Reso tarafından icra edilmiş versiyonu kullanılmış ve metnin orijinaline dokunulmamıştır. Bu coğrafyada neredeyse herkesin hikayesine aşina olduğu aşk destanı Mem û Zîn, klasik bir tiyatro oyunu olarak değil, ritüelistik bir sahne anlatısı olarak tasarlanmıştır. Davullar, korolar, kilamlar, govendler, masklar ve çeştli metoforlarla bezenmiş bir saatlik gösteride ayrıca sahne ışıklarını oyuncular yönetmekte ve büyülü bir atmosfer yaratmaktalar.

Oyun, anlamı değil sesi öncelemektedir. Bu sebeple Kürtçe bilmeyen seyircimiz için Türkçe üst yazı kullanılmayacaktır. Böylelikle seyircinin sessel ve görsel bir deneyim yaşaması umulmaktadır."
 
Kaynak: Dengbêj Reso
Konsept/Yönetmen: Mirza Metin
Oyuncular: Pelda Bal, Kenan Demir, Roni Dildar
Dramaturg/Yönetmen Yardımcısı: Zelal Anğay
Koreografi/Hareker Çalıştırıcı: Arjen Brûsk
Işık Tasarımı: Mirza Metin
Fotoğraf: Bariş Eviz
Asistan: Robin Özel



Anahtar Kelimeler: destanı İstanbul’ sahnelenecek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER