Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mekke´nin yanı başında müzik festivali

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın girişimiyle, Mekke´ye çok yakın bir alanda Cidde Dünya Festivali´nde ünlü sanatçılar sahne alıyor.

Mekke´nin yanı başında müzik festivali

Prens Muhammed b. Selman Suudi Arabistan´ın gördüğü en tehlikeli lider olarak tarihe geçecektir muhtemelen. Yaptığı (cesur !) açılımlarla ülkesini hızla Batı tarzı yaşamın döngüsüne koymaya çalışan Selman Batılılardan övgü üstüne övgü alıyor. Hatta G-20 zirvesinde Japon başbakanı ?Japonya olarak Prensin açılımlarını desteklediklerini? belirterek kendileri için bu açılımların ne denli önemli olduğunu vurgulamış oldu.
Dünyanın öbür köşesinden Prense övgü gelir de Prensin hızı artmaz mı? İşte yeni haber ?Cidde´de müzik festivali? kimler katılmamış ki? 
Asıl dikkatimi çeken sanatçılardan çok başka şeyler oldu. 
Mesela gençlerin yoğun katılımı çok ilginç geldi.
Ondan da ilginç olanı; İslam Dünyası´nın ve özellikle Suudi Ulemasının sessizliği oldu. Acaba Ramazan öncesi tanınmış alimlere yapılan operasyon herkese bir gözdağı mıydı?

Haber şöyle :

"Suudi Arabistan´ı "ılımlı İslam" adı altında normalleştirmeyi(!) planlayan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, dünyaca ünlü isimlerin sahne aldığı müzik festivalini organize etti.

Mekke´nin yanı başında müzik festivali; Janet Jackson, 50 Cent ve Chris Brown gibi isimler, Cidde Dünya Festivali kapsamında, Müslümanlar için kutsal olan Kabe´nin bulunduğu Mekke´ye 70 kilometre uzaklıkta kurulan festival alanında konser verirken, Suudi Arabistanlılar festivale yoğun ilgi gösterdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER