Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mehmet Ocaktan: Dindarlara en büyük zararı AK Parti verdi, onlarla helalleşmeli

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan'ın Buradan Bakınca'da gündemi değerlendirdi.

Mehmet Ocaktan: Dindarlara en büyük zararı AK Parti verdi, onlarla helalleşmeli

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, gündeme dair konuları ele aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KARAR TV'de söylediği "Dindar kesim ile helalleşmeliyiz" söylemi siyasete yeni bir boyut kazandırdı. İktidar tarafından eleştiri oklarına maruz kalan CHP, bazı kesimler tarafından da olumlu karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışını, isabetli ve cesurca bulan Mehmet Ocaktan, dindar kesimin duyarlılığına en çok AK Parti'nin zarar verdiğini ifade ederek, "AK Parti'nin de dindar kesimle helalleşmesi gerek" dedi.

 

Konu ile ilgili programı içeren vieonun linki: https://youtu.be/bqnmHVL-cro

 

"CHP'NİN KENDİSİYLE HESAPLAŞMASININ SONUCU"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'ye yaptığı "Dindar kesimle helalleşmeliyiz" açıklaması siyasetin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde ise bu söylemini derinleştirerek, Twitter'da "Geçmişte partimizin de hataları oldu" notuyla yaklaşık dört buçuk dakikalık bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda 'helalleşme yolculuğuna çıkma kararı' aldığını duyurdu. Ahmet Taşgetiren, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme yolcuğunun CHP'nin kendisiyle hesaplaşmasının sonucu diye değerlendirdi. Taşgetiren,

"Yaralı bir ülkeyiz ve bu yaralı insanlarla barışmamız lazım diyor. Biz bu dili AK Parti'den tanıyoruz. AK Parti bu dille yola çıktı. Ama sonu getirilemedi. AK Parti iktidarı olarak devlet görüntüsünün birçok toplum kesimiyle problemli olduğu bir süreci yaşıyoruz. O da yüzde 50+1'lik bir zemini koruyabilmek için konsolidasyon yapıyor. Kendi tabanını tahkim için farklı tabanlarla araya mesafe koyuyor. Bu Türkiye'ye kazandırmıyor. AK Parti, Türkiye'yi düşünüyorsa Kemal Bey'in helalleşme söylemine 'helal olsun' der. Cumhurbaşkanı bütün toplumla iyi olmalı" dedi.

"Helalleşme sizin kavramınız buna nasıl karşı çıkıyorsunuz?" diyen Taşgetiren, "Birbirimizin düşüncelerine bakacak olgunluğa gelmemiz lazım. Keşke AK Parti buna iyi deseydi. Kendisi içinde pozitif olurdu" ifadesini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU, AK PARTİ'NİN AYARLARINI BOZDU"

CHP'nin, AK Parti'nin ayarlarını bozduğunu ifade eden Ocaktan, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışının CHP için isabetli ve cesurca olduğunu söyledi. Ocaktan, "Kılıçdaroğlu, yaptığı her açıklama bir adım daha ileri gidiyor. Kemal Bey'in "başörtülü bakanda olacak" demesi AK Parti'nin pek işine gelmedi" diye konuştu.

Helalleşmenin sosyolojik bir temeli olduğunu vurgulayan Ocaktan, "Kaybettiği yılları telafi etmek elbet mümkün değil ama bu insanların yaşadığı mağduriyetleri anlamaktır" diye ifade etti.

"AK PARTİ DE DİNDARLARLA HELALLEŞMELİ"

"Dindarla en büyük zararı AK Parti verdi" diyen Ocaktan, "Dindarların yolsuzluğa hırsızlığa karşı olan duyarlılığını yok etti. AK Parti de dindarlarla helalleşmeli" dedi.

"50+1 ERDOĞAN'DA KAYGI ALANI"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin üçüncü yılında cumhurbaşkanı seçilebilmek için gerekli yüzde 50+1 oy oranında değişiklik konuşuluyor. Tartışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından başladı. Taşgetiren, 50+1 tartışmasının AK Parti ve MHP arasında 'bit yeniği' olduğunu ifade ederek, tartışmanın sadece 50+1 üzerinden olmadığını, başkanlık sistemi üzerinde de yürüdüğünü söyledi.

Taşgetiren, "Başkanlık sistemine geçildiğinde beri bu kaygı vardı. Yüzde 50+1 çetin bir iş haline geldi. Bu büyük bir oran. Ve MHP ile ittifak söz konusu oldu. Erdoğan'da 50+1 kaygı alanı ama AK Parti'de de kaygı var. Bu kaygı en tepede" dedi.

"BARAJ PROBLEMİ YAŞAYABİLİRLER"

Ocaktan ise 50+1'den dönülmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Ocaktan," AK Parti, ortak aklı yok sayarak Türkiye'yi bu sisteme mahkum etti. İktidar bu istikamette gitmeye devam ederse, baraj problemi bile yaşayabilirler. Böyle bir tehlike ile karşı karşıyalar" diye konuştu.

"BİR PARTİ KENDİNE NEDEN SAVAŞ AÇAR?"

Türkiye Merkez Bankası, (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faizi 100 baz puan indirerek yüzde 15'e çekti. Kararda, faiz indiriminin aralıkta devam edeceği mesajı verildi. Kararın hemen öncesinde 10,57 olan dolar/TL, karar sonrası sert yükselişe geçti. Dolar kuru 11'leri zorladı. Ekonomistlerden ve siyasi parti liderlerinden peş peşe bu kararla ilgili tepkiler geldi. Ocaktan, AK Parti'nin 20 yıllık iktidarlığını ele alarak, faiz kararını şöyle değerlendirdi:

"AK Parti'nin 20 yılına baktığımızda ekonomik anlamda baktığımızda 2013'e kadar büyük başarılar imza attı. Şimdi bu parti neden kendine savaş açar? Faiz kararının bir mantığı yok. Türk lirası itibar kaybetti. Enflasyon bu itibarsızlığın sonucu."

"İNSANLAR ARTIK BANKADA TÜRK LİRASI MEVDUATI TUTMUYOR"

Taşgetiren ise hükümetin ısrarla bu yanlışa yöneldiğini ifade ederek, "Faiz kararlar Türkiye'ye kaybettiriyor" ifadesini kullandı. Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz ile ilgili yaptığı, 'ortada nas var' açıklaması için "İnsanlar artık bankada Türk lirası mevduatı tutmuyor. Asgari ücretli maaşını dövize dönüştürme telaşında. Hükümet bunu görmüyor mu? Erdoğan, en son nas dedi. Ama ekonomi nasıl düzelecek? 'Sadece nas var ona uygun hareket ediyorum demekle' olmaz" dedi.

"DİNLE TOPLUM ARASINDAKİ BAĞLARI KOPARTIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayetli faiz açıklamasına ilişkin Ocaktan, dini hassasiyetlerinin siyasette araç haline geldiğini ifade ederek, "Faiz haramdır diyorlar ama kapının arkasında başka hayat yaşıyorlar. Din ile toplum arasındaki bağları kopartıyorlar" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER