Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katılıyor

Barış Yarkadaş, önce CHP'den ardından Memleket Partisi'nden istifa eden milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını söyledi.

Mehmet Ali Çelebi AK Parti

Gazeteci Barış Yarkadaş, şu anda bağımsız milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi'nin AK Partili yetkililerle görüştüğünü ve AK Parti'ye katılacağı iddiasında bulundu. Tv100'de yayınlanan "Gündeme Dair" programında konuşan Yarkadaş, "Ergenekon operasyonlarında tutuklanan ve kamuoyunun 'Teğmen Çelebi' olarak tanıdığı Çelebi, bir süre önce CHP'den istifa etti, Memleket Partisi'ne geçti. Muharrem İnce'yle de bazı anlaşmazlıklara düşünce Memleket Partisi'nden de istifa etti. Mehmet Ali Çelebi son 20 gündür, önce Cumhur İttifakı'nı öven bazı paylaşımlarda bulundu, ardından bazı AK Parti milletvekilleriyle fotoğraf vermeye başladı" ifadelerini kullandı.

'Ekim'den itibaren AK Parti sıralarında olacak'

Çelebi'nin paylaşımlarını AK Partili bir iş insanına sorduğunu söyleyen Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Ben de bunu merak ettim, bugün AK Partili bir işadamı arkadaşıma da sordum, 'Mehmet Ali Çelebi'yle bir temasınız mı var' diye. Kendisini de aradım 2 kere, Mehmet Ali Çelebi'nin telefonu kapalıydı. İsmini veremeyeceğim AK Partili bir iş insanı, söylediği şu: 'Mehmet Ali Çelebi'yle AK Parti Grup Başkanvekillerinden biri ve AK Parti MKYK üyesi bir arkadaşımız temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi'nin Ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar'. Yani Ekim ayında, TBMM açıldığında eğer son anda fikrini değiştirmezse, ki değiştireceğini de zannetmiyorum. İşin özeti şu, Mehmet Ali Çelebi, Ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında milletvekilliğine devam edecek.

'Kaynağım 'rahatlıkla söyleyebilirsin' dedi'

Zaten Mevlüt Çavuşoğlu'nun iki açıklamasını da Twitter'da paylaşmıştı. Önceki gün de AK Parti milletvekili İsmail Ok'la gazileri ziyaret etti. Biliyorsunuz İsmail Ok da İYİ Parti'den AK Parti'ye geçmişti. Artık AK Parti'de diyebilirsiniz çünkü AK Partili iş insanı arkadaşımıza iki kez sordum, 'Televizyonda anlatacağım' dedim, 'Rahatlıkla söyleyebilirsin, bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesiyle görüştüler, üst düzey de görüşmeler oldu ve Mehmet Ali Çelebi Ekim ayında itibaren AK Parti'de siyaset yapacak' dedi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Çelebi'den 'Cumhur ittifakı' paylaşımı

Yarkadaş'ın söz konusu açıklamalarının ardından Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından Cumhur ittifakına yakınlığını işaret eden şu paylaşımı yaptı:

"Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu. 40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!"

 



Anahtar Kelimeler: Mehmet Çelebi Parti' katılıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER