Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mehmet Yoylu - İstanbul Anadolu Adliyesi´nde etek boyu tartışması: HSK, hakimi açığa aldı

Kartal´daki 2. İş Mahkemesi´nde bir avukata etek boyunun kısa olduğunu söyleyerek fotoğrafının çekilmesini isteyen hakim Mehmet Yoylu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alındı.

Mehmet Yoylu - İstanbul Anadolu Adliyesi´nde etek boyu tartışması: HSK, hakimi açığa aldı

Olay bugün İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi´nde hakim Mehmet Yoylu´nun gördüğü duruşmada yaşandı.

Hakim Yoylu duruşma sırasında, kadın avukata etek boyunun mevzuata uygun olmadığı yönünde müdahalede bulunmuş ve salondaki diğer avukatların da görüşünü istemiş, ardından avukatın kıyafetinin fotoğrafının çekilmesini istemişti.

Etek boyu tartışmasının duruşma tutanağına girmesi sonrası İstanbul Barosu hakim hakkında suç duyurusunda bulundu. HSK, hakim Yoylu hakkında soruşturma başlattı.

Kurul, Yoylu´yu tedbiren görevden uzaklaştırdı.

BBC Türkçe

"Açığa alınan Hakim ne suç işlemiş ki; (HSK) ve Adalet Bakanı seferberber olmuş, hakimlik cübbesi giymiş bir hakimi hemen açığa almış. Kamu kurumlarından hizmet veren ve hizmet alanların hiç mi bir standartı olmayacak. Bu toplumun vasat bir kriteri olmayacak mı? Başörtüsüyle toplumun büyük ekseriyeti tarafından hoş karşılanmayacak, helede şu mübarek ramazan ayında bir fiili duruma yönelik bir söz söylenmeyecek mi? Bu tavrı onaylamamız mümkün değildir, Mehmet Yoylu´ya yapılan muamele bizim gibi dini değerlerine bağlı kesimlerce hoş karşılanmayacaktır. Bu kararın düzeltilmesi dini değerlere duyarlı kesimleri daha memnun edecektir. Davut Güler / Yayıncı" 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER