Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meğer Pentagon´un derdi Afrin´deki sivillerin can güvenliğiymiş

Mehmet Barlas- 23.02.2018

Meğer Pentagon´un derdi Afrin´deki sivillerin can güvenliğiymiş

Eğer bir gün Suriye topraklarında Amerika ile Rusya´nın birbirleriyle savaştıklarını görürsek... Bu savaşın Lübnan topraklarına da sıçradığını ve İsrail´in yanında Suudi Arabistan´ın, karşı tarafta ise İran´ın yer aldıklarına tanık olursak...
Bütün bunlar olurken Beşar Esad´ın da kendi topraklarında ayakta kalan yerleşim birimlerindeki sivilleri ihtiyaten bombaladığını haberlerden öğrenirsek...
Bütün bunlar karşısında şaşırmayalım!

Tatsız bir prova 
Şu anda güneyimizdeki ülkelerin topraklarında adeta yeni bir dünya savaşınınprovası yapılıyor. Gerçekten ABD ile Rusya Suriye´de karşı karşıya... Mesela ABD Beşar Esad´ın varlığını artık kabul etmiyor. Rusya ise Esad´ı ayakta tutmak için gereken her şeyi yapıyor. İran´ın başını çektiği Şii çizgisi ise, İsrail destekli Sünni çizgisi ile karşı karşıya. Lübnan her an yeni bir Suriye olabilir.

Teröre karşı önlem 
Kısacası Türkiye´nin Afrin operasyonu, bu kargaşanın ortasında bir virgülölçeğindedir. Ve Türkiye hem Suriye´de hem Irak´ta sahnelenen trajedilerdencanlarını kurtarmak için kaçan milyonlarca sığınmacıya kucak açarken, bu kargaşanın bizim topraklarımıza terör olarak yansımaması için Afrin operasyonu dahil her şeyi yapmaktadır. Bu arada PKK/ PYD oluşumuna hem ABD´nin hem deRusya´nın verdikleri desteği de, diplomasi yollarıyla teşhir etmeye çalışıyoruz.

Pentagon´dan bir ses 
Dün ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway´ın yaptığı açıklamalar bu açıdan dikkat çekiciydi. "El Hurra" televizyonununsorularını yanıtlayan Galloway, Türkiye´nin Afrin´deki operasyonunun sivil nüfusa etkileri konusunda endişeler taşıdıklarını, gerilimi düşürmek ve sivil kayıpları azaltmak için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söylemiş ve şöylekonuşmuş:

Dertleri sivillermiş 
"Şu anda sivillerin ölmekte olduğu ve insanların şiddet yüzünden evlerine geri dönemediği bir durumla karşı karşıyayız.
Dolayısıyla gerilimleri yatıştırmak önemli. Durumu yatıştırma ve Türk müttefiklerimizle onların endişelerini gideren bir çözüm bulmak için birlikte çalışan Dışişleri Bakanlığı´ndaki ortaklarımızı destekleyeceğiz.
Bu arada da bölgedeki ana tehdit olan DEAŞ´a karşı savaşımızı sürdüreceğiz."

Ne diyelim ki?
Görüyorsunuz... Meğer PKK/PYD´yi silahlandıran ABD´nin derdi Afrin´deki sivillerin can güvenlikleriymiş... Ve bu konuda Türkiye´ye uyarıda bulunuyor Pentagon sözcüsü... Gerçekten kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir durum değil mi bu?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz