Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Medyada 'İslam Dünyası' var mı?

Milat Gazetesi yazarı, Dr. Cenap Şirin, medyada İslam dünyasına yeteri derecede yer verilmeyişi üzerinden görüşlerinin okuyucusuyla paylaşıyor.

Medyada

Bu dünyada bir Semerkant, bir Buhara var mı, Isfahan, İslamabad, Bakü, Kahire, Marakeş, Cezayir diye bir yerler hâla yeryüzündeler mi?

Uzaya mı taşındılar?

Oralarda da insanoğlu yaşar mı?

Onların da artistleri, şairleri, bilginleri, politikacıları, camileri, müzeleri çarşıları, parkları bahçeleri var mı?

Bunlardan hiç mi haber, magazin çıkmaz?

Bizim televizyonlar iki saniyede bir Londra’dan, Paris’ten Roma’dan ve daha bilmem ne emperyalist şehirlerinden haberler, magazinler geçerler:

 “Falan artist saçını böyle kestirdi, falan politikacı sevgilisini değiştirdi, Roma Tanrısı şöyle kahramandı, Yunan Tanrısı böyle uçardı, Kathy, Tom’a şöyle madik attı, yemek Girit’te yenir, makarna İtalya’dan alınır, vb...”

Sayar, sayarlar.

İslam-Türk şehirlerinden çıt çıkarmazlar.

Ne sesleri duyulur, ne görüntü gelir.

İslam Dünyasından, sadece, belgesellerde (belgesellerde Müslüman oldukları özenle gizlenir), depremlerde ve diğer tabii afetlerde, bir de terör kurbanı olduklarında haber geçilir.

BBC’yi, ZDF'yi, Rai News'i, NHK'yı açın bakalım; Jakarta’dan, Maskat'tan, Kuala Lumpur’dan, Mekke’den, Taşkent’ten, Beyrut’tan, Kayrevan’dan, Şiraz’dan, Hartum’dan sıra sıra nasıl haberler geçiyorlar.

Siz, İslam diyarlarına sırtınızı dönmeyi "çağdaşlık" sanarken, İngiliz’i Fransız’ı Alman'ı İslam diyarlarının, şehirlerinin kılcal damarlarındadırlar.

Bir de;

İslam şehirlerinin raflarına bakın bakalım kimlerin malları dolu?

Siz “çağdaş” olduğunuz için "İslam Diyarları" ile “merhaba”ya tenezzül etmezken, İngiliz’i, Alman’ı, “çağdaş” olmadıkları(!) için oralarda cirit atar, “malı” da götürürler.

Peki neden merhabaya tenezzül etmezler, neden ilgi duymazlar?

Çünkü, böyle kodlandılar...

O kesim...

Çin'de hareket halindeki bir TIR'ın dorsesi yerinden ayrılıp, yanından geçmekte olan bir otomobilin üzerine savruluyor. Otomobil dorsenin altında kalmaktan son anda kurtuluyor. Böyle olaylar, ABD dahil, her ülkede olabiliyor.

Bizde bir kesim var ki onlara göre böyle olaylar sadece Türkiye'de olur. Dünya'nın en beceriksiz ülkesi Türkiye, en beceriksiz milleti Türk Milleti'dir!

Her vesile ile “Biz”i aşağılar, eleştirirler.

Çocuklarını bile gidip ABD’de doğururlar, “Türk” olmasın diye...

“O kesim” mi?

Hani başörtülü tekmeleyenler var ya...

Neden?

Çünkü, böyle kodlandılar...

İslam’ı tekmeliyorlar!

Türkiye'de İslam denince tüyleri diken diken olan, kin ve nefret kusan bir kesim var.

Son zamanlarda başörtülü tekmeleyenler var ya...

Onlar, ne başörtüsünü, ne de, o kadını tekmeliyorlar.

Onlar “İslam”ı tekmeliyorlar.

Ama;

Aynı kesimler, İslamsız tasavvufa, ezoterizme hiç de nefret dolu, öfkeli, değiller. İkide bir Mevlana ihtifallerine seğirtir, ellerinden Paulo Coelho’yu düşürmez, Hindistan’a , Nepal’e koşturur, Budist rahiplerin ayak yıkantı suyunu yalayarak içer, yıldızlara burçlara sarılır, televizyonlarından falcı bacıları eksik etmezler.

Neden?

Çünkü, böyle kodlandılar...

Suriyeliler Üniversitelere sınavsız mı alınıyor?

Bir haber kanalını izliyorum.

Türk Üniversitelerine girebilmek için, Suriyeliler dahil, bütün yabancı ülke vatandaşlarının ”Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı”, yani, “YÖS” sınavına girmeleri ve kazanmaları gerektiği, başka bir yolla Türk Üniversitelerine girişin mümkün olmadığını anlatıyor.

Günaydın!

Türkiye’nin en ücra köyündeki sağır sulatan bile, Suriyeli öğrencilerin, sınavsız olarak Türk Üniversitelerine kaydedildiğine inandırıldıktan, toplum iyice gerildikten, kışkırtıldıktan sonra, ilgililerin nihayet kılı kıpırdayıp bir açıklama zahmetinde bulundular!

Tebrikler!



Anahtar Kelimeler: Medyada 'İslam Dünyası' ?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz