Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mecliste gündem sığınmacı meselesi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, iktidara ekonomi üzerinden yüklendi.

Mecliste gündem sığınmacı meselesi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde ( TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. 

UYUŞTURUCU BARONLARIYLA FOTOĞRAF ÇEKİYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın sığınmacı ve Suriye politikasına sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli’nin sığınmacılara ilişkin, “İstikbalimizi düşünmek zorundayız” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Günaydın! Bahçeli bunların tamamı bayramda bayramlaşmaya gidecekler, daha sonra da gelecekler, bunları getirecek olanların adı da Süleyman Soylu. Senin desteklediğin kişidir. Bizim sınırlarımızı yolgeçen hanına çeviren de odur. O kişinin öyle mültecilerle bir ilgisi yok, onun bütün vakti uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmek, zaman bulamıyor adam, ne yapsın!” ifadelerini kullandı.

BÜLENT ARINÇ’I ÇAĞIR BİR DİNLE!

Emeklilere ikramiyenin asgari ücret kadar olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Yılda iki sefer. Çok büyük bir para değil. Beşli çeteye verdiğinin binde birini vermeyeceksin, emekliye vereceksin. Ha bize inanmayabilir Erdoğan, diyebilir ki; bunlar muhalefettir, bunlar abartıyor diyebiliyor. Ben bakıyorum, sarayda herkesin yüzü gülüyor diyebilir. Ama sarayda oturan ve biraz da vicdan sahibi olan biri var; Sayın Bülent Arınç. Bana inanmıyorsan Bülent Arınç’ı çağır, bir kendisini dinle Allah aşkına!” şeklinde konuştu.

MİSAFİRLİĞİN SÜRESİ KISITLIDIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuşmasının büyük bölümünü sığınmacı meselesine ayırdı. Düzensiz göçü “adı konmamış bir istila” olarak değerlendiren Bahçeli, “Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılık ve kopuşlarına neden olan ağır şartlar ortadan kalkınca geldikleri gibi uğurlamak bizim asıl hedefimizdir. Misafirliğin süresi kısıtlıdır. Her insanın kendi yurdunda, emniyetli ve esenlik içinde yaşamaya hakkı vardır. Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yoktur” dedi. Ekonomide yaşanan gelişmelere de değinen Bahçeli, şunları kaydetti: “Fiyat artışları, ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığı bugünkü dünya manzarasında tüm ülkeleri meşgul eden salgın ve Ukrayna kriziyle daha da karmaşıklaşan bir vakadır.”  



Anahtar Kelimeler: Mecliste gündem sığınmacı meselesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER