Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Meclis tatile giriyor

TBMM, 14 Temmuz Çarşamba günü 27’nci Dönem 4. Yasama Yılı çalışmalarını tamamlayarak, 1 Ekim’e kadar tatile girecek.

Meclis tatile giriyor

Milli Gazete'den Muhammed Vefa'nın "konuya dair" haberi...

Son haftada TBMM Genel Kurulu’na, kamuoyunda “torba yasa” olarak bilinen kanun teklifi geliyor. Çek yasası mağdurlarının merakla beklediği yasa önerisinin ele alınacağı teklifte, ayrıca terörle mücadele kapsamında kamu görevlilerine yönelik ihraç yetkisi 3 yıl uzatılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta tatile girmeden, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile ekonomiye ilişkin torba kanun teklifini yasalaştıracak. TBMM’de bugün Plan ve Bütçe Komisyonu toplanacak. Komisyonda, kamuoyunda ‘torba kanun’ olarak bilinen ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşülecek.

 

KAMU GÖREVLİLERİNİN İHRAÇ YETKİSİ 3 YIL UZATILACAK

Teklifin tamamlanmasının ardından genel kurulda ele alınması planlanıyor. Teklifle, 2020 yılında meydana gelen depremlerde, binaları zarar gören vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleriyle ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının söz konusu olmaması, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması amaçlanıyor. Torba yasada ayrıca, terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması gibi ihtiyaç duyulan birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi, ihtiyaca binaen 31 Temmuz 2021’den itibaren üç yıl uzatılacak.

1 EKİM’E KADAR TATİLE GİRMESİ PLANLANIYOR

Karşılıksız çek suçundan 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla mahkûm olanlara ödenmemiş çek bedellerinin onda birinin 30 Haziran 2022 tarihine kadar ödenmesi, diğer taksitlerin ise anılan tarihten itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitte ödemeleri halinde mahkumiyetin bütün sonuçları ortadan kalkacak. Borçlular, ödemelerine sadık kaldıkları sürece infazları da durdurulacak. Bu hüküm, 30 Nisan 2021 tarihine kadar işlenen suçlarda yargılama aşamasında olan dosyalar hakkında da uygulanacak. Meclis Genel Kurulu’nda kanun görüşmeleri tamamlandıktan sonra 14 Temmuz’da, 27’nci Dönem 4. Yasama Yılı’nın tamamlanıp 1 Ekim’e kadar tatile girmesi planlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Meclis tatile giriyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER