Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEB´DE BOŞ KONTEJAN DEPREMİ! BÜROKRATLAR GÖREVDEN ALINDILAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS yerleştirme sonuçlarını hafta başında açıkladı. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş olmasına rağmen 91 bin öğrenci açıkta kaldı. Öğrencilerin mağdur olmasında sorumlul

MEB´DE BOŞ KONTEJAN DEPREMİ! BÜROKRATLAR GÖREVDEN ALINDILAR

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını hafta başında e-Okul üzerinden açıklamıştı. LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bini boş olmasına rağmen 91 bin öğrenci açıkta kaldığı belirlendi.

LGS yerleştirme sonuçlarının ardından yaklaşık 11 aydır bu sistemi kurgulayan Muhterem Kurt, Bakanlık bürokratlarına ve yeni Bakan Ziya Selçuk´u eleştirmişti. Yerleştirmenin algoritmasının değiştirilmesi nedeniyle yapılamadığı iddia edilmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI! BÜROKRATLAR GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan bu gelişmelerin üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, harekete geçti ve LGS yerleştirmesiyle ilgili açıklamalar yapan Muhterem Kurt ve sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğrencilerin mağdur olmasında sorumluluğu bulunan MEB bürokratları ise görevden alındı.

 

 

 

Yerleştirme işlemlerinden sorumlu Muhterem Kurt´un sağ kolu olarak bilinen Ölçme Değerlendirme Genel müdürü Bayram Çetin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da görevden alındı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER