Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEB İLE ARÇELİK ARASINDAKİ ANLAŞMADA ‘İMAM HATİP ORTAOKULU’ AYRIMCILIĞI!

Milli Eğitim Bakanlığı, Arçelik firması ile imzalanan protokol gereği il milli eğitim müdürlüklerine uygulamanın pilot okulların belirlenmesi için bir yazı gönderdi. Yazıda "dikkat edilmesi gereken hususlar" başlığı altında kriterler sıralandı.

MEB İLE ARÇELİK ARASINDAKİ ANLAŞMADA ‘İMAM HATİP ORTAOKULU’ AYRIMCILIĞI!

MEB Temel Eğitim Müdürlüğü ve Arçelik A.Ş. birlikte bir ayrımcılığa imza attı. İki kurum arasında imzalanan İş Birliği Anlaşmasına göre 81 ilde 100 okulda 3 yıl boyunca 'Dijital Kanatlar' projesi yürütülecek. Proje kapsamında KOÇ Grubuna bağlı olan Arçelik'in desteği ile yazılım ve donanım eğitimleri verilmesi için okullarda özel sınıflar oluşturulacak. Bu eğitimler 81 ilden belirlenecek 100 ortaokulda verilecek. MEB ile Arçelik arasında imzalanan protokolde imam hatip okullarına ayrımcılık yapıldığı ortaya çıktı.


MEB Temel Eğitim Müdürlüğü ve Arçelik A.Ş. arasında imzalanan İş Birliği Anlaşması
İmam hatip ortaokulları seçilemez
MEB'in il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği resmi yazıda "dikkat edilmesi gereken hususlar" başlığı altında kriterler sıralandı ve maddeler arasında 'imam hatip ortaokulları seçilemeyecektir' ibaresi yer aldı.


MEB ile Arçelik'in kodlama sınıfları protokolünde, pilot okul belirlemede dikkat edilecek hususların ilk maddesinde imam hatip okullarına yönelik olarak "Resmi devlet ortaokulları (kesinlikle Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı devlet ortaokullarından seçilecek olup imam hatip ortaokulları ya da özel okullar seçilemeyecektir.)" ifadesi yer alıyor.

Kat sayı engeli şekil değiştirdi
İmam hatip okulları her alanda başarılarını tüm dünyaya gösterirken uğradıkları ayrımcılıklar ne yazık ki bitmiyor. 28 Şubat döneminde kat sayı ve başörtü yasağından dolayı üniversite eğitimi için yolları kesilen imam hatip öğrencileri şimdi de böylesi uygulamalarla ötekileştirmeye çalışılıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen onlar başarılarını herkese gösteriyor. İmam hatiplilerin gösterdikleri başarılardan sadece bir kaçı şöyle:

Dünyadaki en yüksek puanı aldı
MEB ile Arçelik arasında imzalanan protokolde imam hatiplere yönelik resmen ayrımcılık yapılırken, imam hatip öğrencileri her alanda gösterdikleri başarıları ile dikkat çekiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Rümeysa Hakyemez, Cambridge Üniversitesi bünyesinde organize edilen “Top in the World -Dünyadaki en yüksek puan" ödülüne layık görülmüştü.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER