Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEB '3 yıl şartını' yanlış yorumladı! Öğretmenlerin nakil çilesi!

Kamuda çalışan binlerce öğretmen nakil için başvuru yaptı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın '3 yıl şartını' yanlış yorumlaması nedeniyle birçok öğretmen nakil için başvuramadığı ortaya çıktı.

MEB

Kamuda çalışan binlerce öğretmenin "yer değiştirme" işlemi Temmuz ayında başlamıştı. 8-14 Temmuz tarihleri arasında alınan nakil başvuruları 16 Temmuz'da sonuçlanmıştı. Öğretmenlerin nakil başvurusu yapabilmesi için bulunduğu şehirde 3 yıl görev yapmış olma şartı aranıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın '3 yıl şartını' yanlış yorumlaması nedeniyle birçok öğretmenin nakil için başvuramadığı ortaya çıktı.

NAKİL İÇİN İLDE 3 YILI TAMAMLAMAK YETERLİ

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İsteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 52. maddesi 1. fıkrasına göre "yer değiştirmek isteyen öğretmenlerden değiştirme yapılacak yılın 30 Eylül itibarıyla kadrolarının bulunduğu ilde üç yıl çalışma süresini tamamlaması" gerekiyor. Aynı maddeye göre, üç yılı tamamlayanlar yer değiştirme isteğinde bulunabiliyor.

MEB YANLIŞ YORUMU 

Buna rağmen MEB, 2021 Yılı için yer değiştirme duyurusunda, proje okulları, güzel sanatlar ve spor liseleri ile bilim ve sanat merkezlerinde çalışan öğretmenlerin il dışı yer değiştirmelerine başvuru yapabilmeleri için bulundukları okullarda 3 yıl çalışma şartı aradığını belirtildi.

MEB'in 2021 yılı duyurusunda yer alan ilgili bölüm şu şekilde:

"E. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarında, Güzel Sanatlar Liselerinde, Spor Liselerinde, Bilim ve Sanat Merkezlerinde Görev Yapan Öğretmenler:

1. Spor liselerinin beden eğitimi, güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar ve müzik alan öğretmenleri, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve istemeleri halinde aynı tür eğitim kurumlarını isteyebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebileceklerdir.

2. Halen özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler ile bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan öğretmenler, 31 Aralık 2021 tarihinde üç yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve istemeleri halinde kapsam dışındaki diğer eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir."

İLDE 3 YILI TAMAMLAYAN ÖĞRETMENLERİN NAKİL HAKKI ELİNDEN ALINDI

MEB'in yaptığı yanlış yorumlama nedeniyle, öğretmenlerden ilde 3 yılı tamamlayan ancak bulundukları okulda 3 yılı doldurmamış öğretmenlerin il dışı nakil başvurusu hakkını ellerinden almış oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER