Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MEB BAKAN YARDIMCISI REHA DENEMEÇ KİMDİR?

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Milli Eğitim Bakanlığında bakan yardımcılığına atanan Reha Denemeç kimdir? İşte Reha Denemeç´in kariyeri...

MEB BAKAN YARDIMCISI REHA DENEMEÇ KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanlığı yardımcılığı görevine İbrahim Er ve Reha Denemeç atandı. Atama kararları Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlandı. Milli Eğtim Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine getirilen Reha Denemeç internette en çok araştırılan isimler arasında geliyor. MEB Bakan Yardımcısı Reha Denemeç kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile MEB Bakan Yardımcılığı görevine atanan Reha Denemeç, 1961 yılında Elazığ´da doğdu. Denemeç, ekonomist olarak dikkat çekerken ODTÜ Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ABD University of Delaware´de ekonomi alanında yaptı.

Reha Denemeç 1986´da Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığında göreve başladı.1987 yılından itibaren hazine, dış ticaret, planlama, özelleştirme ve kamu bankalarından sorumlu Devlet Bakanlığında önce Özel Kalem Müdürü ve sonra müşavir olarak çalıştı. Daha sonra 1997 yılında Reha Denemeç, DPT Müsteşarlığı Genel Sekreter Yardımcılığı ve Vekilliği görevlerine atandı. Ayrıca TSE Teknik Kurulu ve Başak Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği ile Ataköy Otelcilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

2001 yılında Türkiye ve Orta Asya´da farklı alanlarda yatırımları olan bir holdingin enerji grubunda üst düzey yönetici olarak çalışan Denemeç, Küresel Hareket İçin Parlamenterler´de (PGA) Uluslararası Kurul Üyeliğinde bulundu. 
AKP Kurucu Üyesi olan ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Denemeç, 22. ve 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Denemeç, evli ve 2 çocuk babasıdır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER