Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

McCain´den cenazesine ilişkin vasiyet

Arizona Senatörü McCain´in, ölümünden önce eski ABD başkanları Barack Obama ile George W. Bush´un cenazesinde konuşma yapmasını vasiyet ettiği bildirildi.

McCain´den cenazesine ilişkin vasiyet

27. 08. 2018 Pazartesi

ABD´de önceki gün hayatını kaybeden Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden Arizona Senatörü John McCain´in, eski ABD başkanları Barack Obama ve George W. Bush´un, cenazede konuşma yapmasını vasiyet ettiği bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, ölmeden önce cenazesiyle ilgili vasiyette bulunan McCain´in, Trump´ın, cenazeye katılmasını istemediği ve Obama ile Bush´un cenazede konuşma yapmasını talep ettiği belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´in de katılması beklenen cenaze töreninde, Obama ve Bush´un konuşma yapması planlanıyor.

Hayatta iken Trump´ı sert sözlerle eleştiren McCain ile ABD Başkanı Trump´ın arasının çok iyi olmadığı biliniyordu.

Beyaz Saray kaynaklı yazılı bir açıklama istemeyen Trump, bunun yerine sadece kendi Twitter hesabından McCain´in ailesine taziye dileğini ileten bir paylaşımda bulunmakla yetinmişti.

Diğer yandan, Amerikan medyasında yer alan ve görevdeki üst düzey bazı hükümet yetkililerine dayandırılan iddiaya göre, Trump´ın zaman zaman kendisini eleştiren McCain için hazırlanan metnin yayımlanmasını istemediği belirtilmişti.

İddiaya göre McCain´in ölümünden önceki gün Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ve Trump´ın Özel Kalem Müdürü John Kelly öncülüğünde hazırlanan ve McCain´den "kahraman" olarak söz eden yazılı taziye açıklaması, Trump tarafından engellenmişti.

McCain´in ölümü

Geçen yazdan bu yana beyin kanseri dolayısıyla tedavi gören McCain´in son anlarında ailesiyle olduğu belirtilmişti.

Ailesi, McCain´e uygulanan tedavinin artık sonlandırıldığını açıklamış, bu karar McCain´in son günlerine yaklaştığı şeklinde yorumlanmıştı.

25 Ağustos Cumartesi günü hayatını kaybeden McCain´in, 2 Eylül´de Maryland eyaletinde bulunan Deniz Harp Okulunda bulunan mezarlığa defnedileceği açıklanmıştı.

Zaman zaman ABD Başkanı Donald Trump´a yönelik eleştirileriyle de gündeme gelen McCain, hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar tarafından takdir edilen bir senatör olarak biliniyordu.

2008 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Barack Obama´ya karşı Cumhuriyetçi Partiyi temsilen başkan adayı olarak yarışan McCain seçimleri kaybetmişti. Cumhuriyetçi Parti çevrelerinde her zaman ağırlığı olan isimlerden McCain, 1967-1973 yıllarında Vietnam Savaşı´nda esir olarak tutulmuştu.

1981 yılında ABD Kongresine ilk kez giren McCain, o tarihten bugüne farklı kademelerde memleketi Arizona´yı temsil ediyordu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER