Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMER KAYSERİ ŞUBESİ: DİĞER AKTÖRLER DE HESAP VERSİN

Mazlumder kayseri Şubesi; Çevik Bir, Çetin Doğan ve Ahmet Çörekçi’nin de bulunduğu 14 sanık savcıların tutuklanmaları ile birlikte, 28 Şubat darbesinde rolleri olan diğer aktörlerinde hesap vermesini talep ediyor.

MAZLUMER KAYSERİ ŞUBESİ: DİĞER AKTÖRLER DE HESAP VERSİN

28 Şubat 1997'de ülkemizde yaşanan post modern darbenin uzun zaman yargılanıp müebbet hapse mahkum edilen asker aktörleri tutuklanıp cezaevine girmeye başladı.

Aralarında darbenin liderlerinden Çevik Bir, Çetin Doğan ve Ahmet Çörekçi’nin de bulunduğu 14 sanık savcıların tutuklama emri gereği bulundukları farklı adreslerden alınarak cezaevine konulmaya başlandılar.

Anayasayı hiçe sayarak milletin iradesine karşı milletin ordu gücünü kullanarak darbe yapan başta eğitim hakkı olmak üzere temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırıp ülkemizde siyasi, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda büyük zararların yaşanmasına sebep olan hukuksuz ve adaletsiz darbenin mimarlarından askeri ayağın yargılanıp cezalandırılması insan hakları ve adalet adına milletin gönlüne su serpti.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

28 Şubat'ın sadece asker ayağının yargılanıp cezalandırılmasının yeterli olmadığını, adaletin tecellisinin eksik kaldığını düşünüyor, hukuksuz darbeye destek veren siyaset, bürokrasi, sivil toplum, sermaye ve basın ayaklarının da mutlaka sorgulanması, faillerinin ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap vermesinin sağlanmasını bekliyoruz. Zira içi boşaltılan bankalar, kapatılan partiler, eğitimden mahrum bırakılıp zulme uğrayanlar, hukuksuz Askeri Şura kararları ile işinden olanlar, milletin verdiği vekilliği meclisten atılarak elinden alınanlar dahil tüm mağdurlar adaletin sağlanmasını, mağduriyetlerin giderilerek itibarlarının iade edilmesini bekliyorlar.

 

Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER