Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER’İN GÜNDEMİ SIĞINMACILAR OLDU

MAZLUMDER Kayseri Şubesi korona tedbirlerinde başlatılan normalleşme sonucu uzun zamandır yüz yüze yapamadığı istişare toplantısını gerçekleştirdi.

MAZLUMDER’İN GÜNDEMİ SIĞINMACILAR OLDU

MAZLUMDER Kayseri Şubesi korona tedbirlerinde başlatılan normalleşme sonucu uzun zamandır yüz yüze yapamadığı istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Öğretmen evinde kahvaltılı yapılan istişare toplantısına üye gönüllülerin katılımı oldukça yoğun oldu.

Kahvaltının ardından kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Şube Başkanı Ahmet Taş, korona virüs sebebiyle hayatını kaybedenlere rahmet, hastalığa yakalanıp şifa bulanlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Taş, dünyada insan hakkı ihlalleri ve zulümlerin devam ettiği ülkelerle ülkemizde devam eden ve çözüm bekleyen insan hakları ihlalleri hakkında özet bilgiler verdi, katılım için üye ve gönüllülere teşekkür ettiğini bildirdi.

Programın sonraki bölümünde MAZLUMDER Kayseri Şubesinin faaliyetlerini tanıtan Sinevizyon gösteriminin ardından şube başkan yardımcısı Avukat Sena Özdemir sığınmacı, mülteci kavramları ve bu durumdaki insanların uluslararası hukuktan doğan hakları konusunda Sinevizyon eşliğinde detaylı bir sunum yaptı. Bugün Türkiye'de Suriyelilerden sonra en çok sığınmacının Afganistanlılar olduğunu bildiren Özdemir, daha sonra Doğu Türkistan, Irak, İran ve diğer ülke insanlarının sığınmacı olarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Sığınmacıların durumu ile ilgilenmek amacı ile İç İşleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Müdürlüğü'nün kurulduğunu söyleyen Özdemir, illerde Göç İdaresi il müdürlüklerinin(Tüm illerde değil) kurulduğunu düzensiz gelen ve haklarında soruşturma olan sığınmacılar için göç idaresine bağlı geri gönderme merkezleri açıldığını sözlerine ekledi.

Geri gönderme merkezlerinde barındırılan insanların her türlü insani ihtiyaçlarının devlete ait olduğunu bildiren Avukat Sena Özdemir bu insanların hayatları için tehlike varsa geldikleri ülkeye gönderilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Göç İdaresine bağlı geri gönderme merkezinde belli bir süre tutulabilen sığınmacıların haklarında yapılan soruşturmanın sonucuna göre ya geldikleri ülkeye ya istekleri doğrultusunda ikinci ve üçüncü ülkelere gönderildiklerini ya da Türkiye'de kalmalarına müsaade edildiğini söyledi.

Avrupa'ya giden bazı sığınmacıların yapılan geri kabul anlaşması ile Türkiye'ye iade edildiğini söyleyen Özdemir, bunun karşılığında Avrupa Birliği'nin masraflara yardımcı olduğunu sözlerine ekledi. Özdemir'in izahatlarından çok yararlandıklarını bildiren MAZLUMDER üyeleri program için şube yöneticileri ve Avukat Sena Özdemir'e teşekkür ettiler.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER’ GÜNDEMİ SIĞINMACILAR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER