Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mazlumder:Gösteri Hakkı ve Seyahat Özgürlüğü Anayasal Bir Haktır

Kendilerini “Barınamıyoruz Hareketi” olarak isimlendiren bir grup genç İzmir’den ve İstanbul'dan Ankara'ya gelirken Kazan ilçesi girişinde durdurulmuş ve içlerinden bazıları gözaltına alınmıştır.

Mazlumder:Gösteri Hakkı ve Seyahat Özgürlüğü Anayasal Bir Haktır

Yüksek ev kiraları ve yurtlardaki kapasite sorunu nedeniyle kalacak yer bulamadıkları gerekçesiyle ‘Barınamıyoruz' eylemi gerçekleştiren öğrenciler, Ankara Ulus'ta düzenlenmesi planlanan ama Ankara Valiliği'nin uygun görülmediğini açıkladığı eylem için İstanbul ve İzmir'den yola çıkmıştı. Ancak öğrenciler Ankara girişinde durdurulmuş ve emniyet görevlileri tarafından gözaltına alınmışlardı.

Bu olayla ilgili olarak Mazlumder Ankara Şubesi basın açıklaması yaptı. Açıklamada,15 Temmuz darbe girişiminden sonra, geçici bir  dönem için ilan edilen OHAL kaldırıldığı halde maalesef OHAL alışkanlığı olarak ifade özgürlüğünün kısıtlanması, basın açıklaması, toplantı ve gösteri hakkının engellenmesi durumu anayasaya ve hukuka aykırı olarak devam edildiği vurgulandı.

Basın açıklamasında, savcılıktan, gözaltına alınan “Barınamıyoruz Hareketi” mensuplarının en kısa sürede serbest bırakmalarını ve hükümetten de; hukuksuz uygulama yapan güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlatılmasını ayrıca; hak arama taleplerinin önünde engel teşkil eden OHAL dönemi uygulamalarından  vazgeçilmesini talep edildi.

 

Mazlumder Ankara Şube tarafından yapılan açıklamanın tam metni :

Gösteri Hakkı ve Seyahat Özgürlüğü Anayasal Bir Haktır

Kendilerini “Barınamıyoruz Hareketi” olarak isimlendiren bir grup genç İzmir’den ve İstanbul'dan Ankara'ya gelirken Kazan ilçesi girişinde durdurulmuş ve içlerinden bazıları gözaltına alınmıştır.

Elde ettiğimiz bilgilerden ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerden anlaşıldığı üzere gençler, polise ve çevreye karşı herhangi bir şiddet uygulamamış ya da saldırıda bulunmamıştır. Bu çerçevede suç işlemedikleri  halde kişilerin anayasal teminat altına alınan seyahat özgürlükleri, toplantı ve gösteri hakları engellenmiş ve gençler hukuksuz bir şekilde gözaltı alınmıştır. 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, geçici bir  dönem için ilan edilen OHAL kaldırıldığı halde maalesef OHAL alışkanlığı olarak ifade özgürlüğünün kısıtlanması, basın açıklaması, toplantı ve gösteri hakkının engellenmesi durumu anayasaya ve hukuka aykırı olarak devam etmektedir.

Mazlumder olarak:

Savcılıktan, gözaltına alınan “Barınamıyoruz Hareketi” mensuplarının en kısa sürede serbest bırakılmasını,

Hükümetten; hukuksuz uygulama yapan güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlatılmasını, hak arama taleplerinin önünde engel teşkil eden OHAL dönemi uygulamalarından  vazgeçilmesini talep ediyoruz.

Mazlumder Ankara Şubesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER