Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER’DEN MİSAFİRLERE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin sivil toplum kuruluşlarına yönelik insan hakları eğitimi devam ediyor.

MAZLUMDER’DEN MİSAFİRLERE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin sivil toplum kuruluşlarına yönelik insan hakları eğitimi devam ediyor.

MAZLUMDER, Erciyes Tekir Yaylası'nda kampta bulunan Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER)’in ilgilendiği farklı ülkelerden gelip Kayseri'de okuyan misafir öğrencilere insan hakları eğitimi semineri verdi.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ve Av. Taner Afşar KUDER'in ilgilendiği öğrencileri Erciyes’teki kamp merkezinde ziyaret ettiler. KUDER başkanı Mücahit Bulut ve yöneticiler tarafından karşılanan Taş ve Afşar, kılınan akşam namazı sonrası 20'den fazla ülkeden gelen öğrencilerle bir araya geldiler.

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin tanıtıldığı sinevizyon'un izlenmesinden sonra sunum yapan Av. Taner Afşar, ilk insan Hz. Adem'den bu yana insan hakları ihlalleri yaşandığını bildirerek İslam dininin Peygamberi Hz. Muhammed'in(s) üyesi olduğu Hılfu’l- Fudul hareketinin bir hak savunma teşkilatı olduğunu söyledi. Hz. Muhammed'in(s) yayınladığı Medine Sözleşmesi ve Veda Hutbesi'nin de insan haklarını savunan ve hatırlatan maddelerin bulunduğu önemli vesikalar olduğunu dile getirdi.

Av. Taner Afşar

Batı toplumlarında insan haklarını tanıma ve geliştirmenin uzun zaman diliminde meydana geldiğini dile getiren Afşar, 1. ve 2. Dünya Savaşlarında insanlığın yaşadığı felaketlerin ardından 1948 yılında yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile insan haklarını savunan bir belgenin ortaya çıktığını söyledi.

Batı ülkelerinin sömürgecilik ve işgal yoluyla insan haklarını ihlal ettiğini söyleyen Taş, bugün İslam dünyasının birçok ülkesinde de ne yazık ki despot yönetimler, iç çatışmalar ve diğer sebeplerle insan haklarının ihlal edildiğini dile getirdi.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Taş. KUDER başkanı Bulut ve Av. Taner Afşar ile seminere katılan misafir öğrencilere teşekkür etti. Taş, iyi bir ilmihal bilgisi olan Müslümanların bilinçli Müslüman olduğu gibi iyi bir hukuk ve hak ödev bilgisi olanların da bilinçli vatandaş olacağını belirterek hak ve ödev bilinci vermeye yönelik insan hakları eğitimini önemsediklerini dile getirdi.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER