Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER’DEN BİTLİS – VAN GEZİSİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi zaman zaman düzenlediği kültür gezilerine bir yenisini ekleyerek üyelerini sevindirdi.

MAZLUMDER’DEN BİTLİS – VAN GEZİSİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi zaman zaman düzenlediği kültür gezilerine bir yenisini ekleyerek üyelerini sevindirdi.

1 Eylül akşam üzeri 40’a yakın üye ve gönüllünün bulunduğu MAZLUMDER ekibi karayolu ile Kayseri'den hareket etti. 2 Eylül Cuma günü Bitlis’in Van Gölü kenarında bir incisi olan Tatvan'a ulaştı.

Kahvaltı ve konaklama yeri Tatvan'daki Türkiye Gençlik Vakfının yüksek öğretim yurdu idi. Kahvaltının ardından eşyalarını burada bırakan ekip, rehber eşliğinde tarihi Bitlis şehrini gezerek Bitlis'in tarihi ve burada kurulan medeniyetler hakkında detaylı bilgiler aldı. Burada bizimle yakından ilgilenen dostlarımız öğretmen Sinan Kıranşal, öğretmenevi müdürü Fırat Kıranşal, Özgür Der şube başkanı Metin Ağbaba hocalarıma teşekkür ediyorum.

Şehrin tamamına yakınının şantiyeye dönüşmüş olduğu Bitlis'te tarihle ve kültürle ilgili ne varsa gün yüzüne çıkarmak için büyük bir seferberlik başlatıldığı görüldü. Gezi sırasında havanın oldukça sıcak olması gezi ekibini yorsa da keyifle tamamlanan Bitlis şehir gezisinden sonra ekip Tatvan'a döndü ve Tatvan Belediyesinin Van Gölü kenarındaki millet parkında yorgunluk atarak dinlenmenin tadını çıkardı.

Geceyi Tatvan TUGVA öğrenci yurdunda geçiren MAZLUMDER gezi ekibi 3 Eylül Cumartesi günü kahvaltıyı müteakip Van şehrine ulaşmak için yola koyuldu. Van'da ilk ziyaret yeri Gevaş ilçesi karşısındaki Akdamar Adası oldu. Burada geçmişte bu bölgede yaşayan Ermeni cemaatinin ibadet mekanlarından Akdamar Kilisesi hakkında rehber Arda Bey’den geniş bilgiler aldılar. Adaya ulaştıkları keyifli tekne yolculuğu ve kilisenin özellikleri hakkındaki bilgiler gezi ekibini oldukça memnun etti. Öğle namazını Van Gölü kıyısındaki güzel ilçe Edremit Ulu Camii'de eda eden ekip daha sonra güzel dizayn edilmiş Van Müzesi, Van Kalesi ve Van Kedi Evini sırayla gezerek geniş bilgiler aldılar, tarihe yolculuk yaptılar.

Geceyi İlim Yayma Cemiyeti erkek öğrenci yurdunda geçiren MAZLUMDER gezi grubu 4 Eylül Pazar sabahı kahvaltıyı müteakip gezmeye devam etti. Sırayla Muradiye Şelalesi, Erciş, Adilcevaz ve Ahlat gezildi öğle namazı Adilcevaz Ulu Camii'de eda edildi. Ahlat'ta ünlü Selçuklu Mezarlığı ve Ahlat Müzesi gezilerek tarihe yolculuk tamamlandı.

Akşam yemeğini Muş'ta yemenin ardından akşam namazı da burada kılınarak yola devam edildi.

Bingöl'de Şube Başkanlığı da yapan kıymetli dost Ali Becene'nin davetini kıramayan ekip çay molası vererek Bingöl hakkında bilgi aldılar, sohbet ettiler.

Dost İnsan Ali Bey ile hatıra fotoğrafı çektirip vedalaşarak yola çıkan ekip 5 Eylül Pazartesi sabah saat 07.00 civarında Kayseri'ye döndüler.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, tarih ve kültür gezileri kapsamında yaptıkları gezinin anlamlı bir gezi olduğunu ve katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Taş, gezi sırasında kendileri ile yakından ilgilenip yardımcı olan Tatvan'da Sinan Kıranşal, Fırat Kıranşal, Metin Ağbaba ve Cafer Akdeniz, Van'da Sunullah Erçek, Muş'ta Ferzende Aras ve Bingöl'de Ali Becene hocalar ile Van MAZLUMDER temsilcisi Avukat Reis Çelik ve rehber Arda Bey ve katılımcılara çok teşekkür ettiğini bildirdi.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu

 

Gezi ile ilgili resimler...

 



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER’ BİTLİS GEZİSİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER